fbpx

Banjaluka - Praznično radno vrijeme

Banjaluka - Praznično radno vrijeme

Foto: Impuls

Povodom božićnih praznika te obilježavanja 9. januara, Dana Republike Srpske doći će do izmjene radnog vremena za pravna lica i preduzetnike, kao i dežurstva matičara, saopšteno je iz Gradske uprave.

 U dane pravoslavnog Božića za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani su 6. januar - Badnji dan i 7. januar - Božić. U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, neradni dan je 9. januar kao i 8. januar. 

U dane republičkih praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Gradska uprava neće raditi 8. i 9. januara, a iz Odjeljenja za opštu upravu napominju da će u te dane za eventualne hitne slučajeve - odnosno smrti lica, čiji je upis u MK umrlih neodložan, biti organizovano telefonsko dežurstvo matičara. Sa matičarima se može kontaktirati 8. i 9. januara od osam do 13 časova putem telefona broj: 051/244-444.

U utorak, 9. januara, od 00 do 24 časa radiće pekare, dragstori i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumama. Od osam do 21 čas radiće trgovine na malo pogrebnom opremom. Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, za vrijeme praznika, sve do 31. januara, mogu raditi duže u odnosu na propisano radno vrijeme.