fbpx

Izvjesna adaptacija javnog skloništa "Pećina" u Banjaluci

Izvjesna adaptacija javnog skloništa "Pećina" u Banjaluci

Foto: Nezavisne

Banjalučani nisu upućeni u samu svrhu javnog skloništa "Pećina" koje se nalazi u parku "Mladen Stojanović" i u kojim slučajevima bi se trebao koristiti ovaj objekat od 722,5 kvadratnih metara, koji je nepokretna imovina grada Banjaluka i trenutno se ne koristi ni u kakve svrhe.

Sklonište "Pećina" se nalazi na gradskom zemljištu te grad Banjaluka njime raspolaže, potvrdili su ovo iz Gradske uprave za "Nezavisne novine".

Kada je riječ o održavanju pomenutog prostora, potrebno je naglasiti da se održava kvartalno.

"Ovaj objekat se održava po potrebi jer je riječ o prostoru koji nije u aktivnoj upotrebi", kazali su oni.

Svrha objekta je, kako kažu, javno sklonište i u druge svrhe se ne koristi.

"Prostor je u adekvatnom stanju za namjene za koje služi i higijenski se održava po potrebi", naveli su oni.

Kada je riječ o adaptaciji i ulaganju u sam objekat, oni kažu da je njegovo adaptiranje izvjesno.

"Kada se bude usvajao budžet grada Banjaluke za 2024. godinu, Odsjek za upravljanje nepokretnom imovinom će tražiti povećanje stavki sredstava za održavanje nekretnina kojima grad raspolaže", pojasnili su oni.

Kako su ranije potvrdili, javna skloništa se nalaze na raznim lokalitetima te raspolažu sa, osim JS "Pećina", i skloništima Borik, Nova varoš, Sime Matavulja I, Sime Matavulja II, Lazarevo II, Centar I i javno sklonište u sklopu SD "Obilićevo".

"Raspoloživost korisnog prostora je 722,5 metara kvadratnih", kazali su oni te dodali da je to nekretnina u vlasništvu grada Banjaluka.

Prema riječima Banjalučana, građani su slabo upućeni u samu svrhu ovih prostorija.

"Ja sam rođena Banjalučanka i ne znam nabrojati koliko Banjaluka ima javnih skloništa. Radi se o prostorima koji bi vjerovatno trebalo da posluže kao sklonište građanima usljed nekih opasnosti po njihov život, a mi ne znamo gdje se oni nalaze, a ni ne koriste se, te su zapušteni. Kako onda da se sklonimo tu u vanrednim situacijama?", zapitala se ona.

Nezavisne