fbpx

Iz arhiva: Stil i treći paviljon

Iz arhiva: Stil i treći paviljon

Sedamdesetih godina u Banjaluci je izlazio list „LOK“ - List omladine Krajine. U drugoj polovini osamdesetih, decembru 1988. godine na medijskoj sceni pojavio se omladinski list „Prelom“. U junu 1985. godine najavljen je izlazak lista „Stil“ čiji je osnivač bio Aktiv Saveza socijalističke omladine Studentskog centra „Veljko Vlahović“ Banja Luka.

Autor: Impuls

List  kako je predviđeno "treba da informiše o značajnim događajima i zanimljivostima iz njihovog života“. Naravno, studentskog, pa je oformljena i redakcija koju su sačinjvali tadašnji studenti banjalučkog Univerziteta, dok je početni tiraž bio 150 primjeraka. Tako su banjalučki studenti prije trideset i šest godina dobili svoje glasilo.

Zanimljivo da je pored najave o osnivanju studentskog lista, u medjiima objavljena i informacija o standardu banjalučkih studenata, gdje se kao jedan od prioriteta u poboljšanju studnetskog standarda apostrofira izgradnja trećeg paviljona. Navodi se da „od 1986. do 1990. prioritetni zadaci su izgradnja trećeg paviljona sa 320 - 350 ležaja, sanacija objekata kuhinje i restorana i postojeća dva paviljona od posljedica zemljotresa avgusta 1981....“

studentske novine page 012

M.V.
Foto:Arhiv