fbpx

U Londonu se priprema show AI Elvisa Presleyja

U Londonu se priprema show AI Elvisa Presleyja

Foto: Getty Images

Obožavaoci Elvisa Presleya koji ga nisu imali priliku vidjeti dok je bio živ imat će, zahvaljujući virtualnoj stvarnosti, krajem godine priliku vidjeti izvedbu Kralja rock 'n' rolla.

Show Elvis Evolution će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kako bi ponovo stvorili događaje iz Elvisovog života i muzike, saopćila je Layered Reality, kompanija industrije zabave koja razvija taj show.

"Bit će to slavlje Elvisova života; čovjeka, muzike i njegove kulturne ostavštine", rekao je Andrew McGuinnes, osnivač i izvršni direktor kompanije. Posjetioci će krenuti na putovanje od Tupela, u Mississippiju, gdje je Presley rođen 1935., do Memphisa u Tennesseeju, doma Graceland i La Vegasa.

"Vrhunac tog iskustva će biti AI izvedba Elvisa", rekao je McGuinnes govoreći o primjeni umjetne inteligencije u "oživljavanju" Elvisa.

Layered Reality je sklopio sporazum s Authentic Brands Group, vlasnikom imanja Elvisa Presleya, kako bi razvio Elvis Evolution. Britanska kompanija je dobila pristup hiljadama fotografija i snimki muzičke zvijezde kako bi stvorila nove izvedbe uz pomoć AI-a.

Elvis Presley slovi kao najprodavaniji solo muzički umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča.

Nakon Londona, show Elvis Evolution će obići niz gradova, uključujući Las Vegas, Tokio i Berlin, prenosi Hina.