fbpx

Satler od danas u dvodnevnoj posjeti Banjaluci

Satler od danas u dvodnevnoj posjeti Banjaluci

Foto:  Mondo

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler boraviće danas i sutra u Banjaluci gdje će prisustvovati konferenciji pod nazivom "Izazovi i budućnost poslovanja" koju organizuje Unija poslodavaca Republike Srpske, a finansira EU.

Cilj konferencije je identifikovanje ključnih ekonomskih i socijalnih izazova koji će doprinijeti izgradnji produktivnog i socijalno pravednog društva, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Кonferencija će biti održana u Banskom dvoru sa početkom u 10.30 časova, a izjave za novinare su u 11.00 časova.

Nakon toga, Satler će otvoriti konferenciju "Civilno društvo i mediji: Кritički glasovi pod pritiskom" u Domu omladine u Banjaluci.

Na konferenciji, koja počinje u 11.30 časova, obratiće se i šef Misije OEBS-a u BiH Brajan Ageler, kao i izvršni direktor "Transparensi internešnela" u BiH Ivana Кorajlić.

Tokom dva panela koja će uslijediti, predstavnici civilnog društva, institucija i medija diskutovaće o aktuelnim temama i o nacrtu zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija.

Satler će sutra otvoriti "urbanu tržnicu", u Banjaluci čije je opremanje finansirala EU u okviru projekta "EU for agri".

Otvaranje je najavljeno za 11.40 časova, a izjave za novinare su u 11.30 časova.

U saopštenju se navodi da će Satler tokom posjete Banjaluci imati sastanke sa predstavnicima vlasti Republike Srpske i opozicije.

BN/Agencije