fbpx

Eminemov novi album “The Death of Slim Shady” kao "mješoviti paket"

Eminemov novi album “The Death of Slim Shady” kao "mješoviti paket"

Naslovna slika albuma prikazuje Eminemov alter ego, Slim Shadyja, u vreći za tijelo (Izvor: Eminem)

Novi album Eminema “The Death of Slim Shady” (Coup de Grâce) / “Smrt Slima Shadyja” (Posljednji udarac) objavljen je a prate ga različite reakcije kritike.

Na 12. albumu američkog rap izvođača, njegov alter ego Slim Shady je ubijen – omot albuma prikazuje Shadyja u vreći za tijelo, a u muzičkom spotu za pjesmu "Tobey" Eminem ga napada motornom pilom, piše BBC.

Clash je album nazvao "mješovitim paketom" i opisao ga kao "istovremeno učinkovitu uslugu obožavateljima, dok je u isto vrijeme i album koji razočarava."

"Ne čini se da je to pravi kraj, ali se ni ne čini kao nastavak," napisao je Robin Murray.

"To je miješoviti, često zbunjujući album koji sadrži neke od Eminemovih najboljih rap izvedbi u posljednjem desetljeću – ti brzi, dinamični, ali složeni flowovi nikada neće prestati fascinirati – no njegov pisani izraz je često otupljen."

Uoči objave, Eminem je rekao obožavateljima da je ovo "konceptualni album" i da pjesme treba slušati redom.

Album sadrži 19 pjesama, uključujući prethodno objavljene singlove "Tobey" i "Houdini," kao i nastavak njegovog hita iz 1999. godine "Guilty Conscience" s Dr. Dreom.

Billboard je ovu pjesmu rangirao kao jednu od najboljih na novom albumu i rekao da "nije original, ali je dostojna drugog izlaska."

"U jednom trenutku, Slim Shady kritizira Marshalla zbog stvaranja sebe kao alter-ega kako bi izazvao kontroverzu i zapravo bio štit za iznošenje uznemirujućih stvari koje nije imao hrabrosti javno izreći," napisao je Michael Saponara.

USA Today je rekao da je 51-godišnjak "svuda lirski pugilist, osim kad postane tata zamagljenih očiju koji repa o kćeri Hailie Jade".

Njegova pjesma Temporary počinje starim snimkama razgovora repera i njegove kćeri kao djeteta.

Melissa Ruggieri rekla je da je to najupečatljivija pjesma na albumu "jer daje Eminemu dopuštenje da odustane od gluposti i istraži svoju ranjivost - što nije često vidljivo drugdje na albumu".

Eminem poziva svoju 28-godišnju kćer da "bude jaka" i da će on uvijek biti njena stijena.

U svojoj pjesmi Fuel, Eminem se poziva na višestruke optužbe za seksualno zlostavljanje protiv kolege repera Seana "Diddyja" Combsa.

"Ja sam kao R-A-P-E-R/I imam toliko mnogo S-As/S-As/Čekaj, zar nije samo ispisao riječ rapper i izostavio 'P'?" stoji u stihovima.

Pitchfork je rekao da se Eminem, pravim imenom Marshall Mathers III, "obračunava sa svojim kontroverzama dok se trudi stvoriti nove".

Pjesma "Antichrist" "trudi se uvrijediti što je moguće grubije" s referencama na zamjenice, budno društvo i "strašan video Diddyja koji napada svoju tadašnju djevojku Cassie u hotelu 2016. godine".

Gospodin Combs, jedan od najuspješnijih mogula u rapu, ispričao se zbog svojih "neoprostivih" postupaka prikazanih u tom videu i negirao je sve optužbe za seksualno zlostavljanje.

Recenzija u Independentu dala je albumu dvije zvjezdice i rekla da je reper "udarao nadole, bez radosti i bez inspiracije".

"Veći dio albuma “The Death of Slim Shady”/”Smrti Slima Shadyja” podsjeća na op-ed u Telegraphu: nespretno pritiskanje na 'zasebne' dugmadi, brbljanje o 'PC policiji' i 'Gen Z' koja dolazi da ga uhvati. Bilo šta da izazove reakciju," napisao je Stevie Chick, prenosi federalna.ba.