fbpx

Da li ste znali da je Venom trebalo da bude žena?

venom she

Venom je izmišljeni zlikovac iz Marvelovih stripova. Prvi put se pojavio u stripu o Spajdermenu 1984. godine. U pitanju je vanzemaljac koji menja oblik i jedino može da preživi u simbiozi sa domaćinom, obično ljudskim bićem.

Prvi zemaljski domaćin bio mu je upravo Spajdermen. Venom je toliko popularan da je nedavno snimljen i film gde ovaj vanzemaljac uspostavlja suživot sa Edijem Brokom koga tumači Tom Hardi.

Venom je na početku zamišljen kao sušta suprotnost Spajdermenu. Možda je zato i lako da ga zamislimo da je zapravo ženskog pola. A upravo je to bila prvobitna namera jednog od njegovih kreatora Dejvida Mišelina. Ideja je bila da Venom bude trudna žena čijeg je muža usmrtio taksista čiju je vožnju omeo Spajdermen. Zbog šoka žena je prinuđena da se porodi na putu, gde uskoro gubi i dete, ali i razum.

Nakon izlaska iz bolnice ona je trebalo da se poveže sa vanzemaljskim simbiotom koji bi bio izvor njenih moći.

Ona bi postala moćna negativka koja iz mraka napada Spajdermena bez toga da u njemu pobudi spajder-čula. Međutim, ideja da jedna žena može da bude pretnja tinejdžeru sa supermoćima delovala je neubedljivo jednom od urednika u Marvelu tako da je ova priča zaboravljena, a svet je uskoro upoznao Venoma koga i danas znamo.

venom 3 768x958

bookvar.rs