fbpx

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature) ponudila je svoju pomoć i pozvala nadležna tijela u Hrvatskoj na suradnju u očuvanju Nacionalnog parka Plitvička jezera.

MediaThumbnailHandlerplit

WWF ističe kako bi se temeljem UNESCO-va prijedloga institucije trebale čim prije usuglasiti oko te hrvatske i svjetske prirodne baštine i donijeti paket mjera kojim bi se spriječila devastacija.

"U želji za što bržim i konkretnijim djelovanjem na spašavanju naše najvrjednije prirodne baštine – NP Plitvička jezera, WWF stoji na raspolaganju sa svojim stručnim kapacitetima. Pozivamo vas na žurne korake koje je potrebno provesti odmah", poručuje u pismu direktor WWF Adria Martin Šolar.

Nažalost, opseg i način razvoja turizma te prevelik broj posjetitelja i nedostatak plana upravljanja posjetiteljima predstavlja opasnost za Plitvička jezera, pa bi se u društvu ugroženih moglo uskoro naći to jedino područje u Hrvatskoj upisano na listu UNESCO-ve svjetske prirodne baštine.

"Pozivamo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja na hitnu suradnju s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode kako bi u najkraćem roku dogovorili provedbu preporučenih mjera odnosno zahtjeva koji će se usvojiti na sljedećem zasjedanju UNESCO-va odbora", ističe Šolar. 

croenergo

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2