fbpx

Zivotna SAT

Globalna inicijativa Sat za planet Zemlju, koja se uz slogan "Okrenimo se prirodi" obilježava 28. ožujka, čini se značajnija nego ikada ranije, poručila je u petak Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) pozvavši građane da se gašenjem svjetla pridruže obilježavanju.

- Iskoristimo ovu krizu da pokažemo solidarnost jedni prema drugima i zajedno gradimo bolje društvo, koje se temelji na razumijevanju i uvažavanju drugih, zaštiti najranjivijih i zdravom okolišu - ističe WWF u priopćenju.

Iz WWF-a su pozvali građane da se virtualno okupe i obilježe Sat za planet Zemlju, dajući svoj glas za očuvanje prirode i planeta putem platforme "Glas za naš planet".

- Unatoč situaciji u kojoj se nalazimo, znatan broj gradova u Hrvatskoj potvrdio je svoje sudjelovanje u akciji gašenjem svjetala u središtima gradova - poručuju iz organizacije.

Sat za planet Zemlju poznat je po simboličnom činu gašenja svjetla u 20:30 sati. Ovogodišnje okupljanje aktivista odgođeno je zbog zaustavljanja širenja koronavirusa. U priopćenju su naveli riječi klimatske i okolišne aktivistkinje Grete Thunberg koja se uključila u inicijativu poručivši kako je za nju "Sat za planet Zemlju svaki sat svakog dana".

Kazavši da moramo brinuti jedni za druge, ali i za planet koji dijelimo, Thunberg je pozvala sve građane da se ujedine i virtualno glasuju te putem interneta, sigurno i odgovorno potaknu i druge na akciju.

- Mnogi su izgubili posao zbog krize u kojoj se nalazimo, neki ne mogu boraviti u svojim stanovima zbog prirodnih nepogoda... Vaši susjedi možda ne mogu ni upaliti svjetlo. Stoga ovaj put za Earth Hour budimo solidarni. Probudite u sebi aktivne građane, dobre susjede, i pomozite ljudima koji vas okružuju dok istodobno pomažete planetu - poručila je Petra Boić Petrač iz WWF Adrije.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Maj 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6