fbpx

1zelene zgrade

InnoEnergy, inovacijska tvrtka s potporom EU-a, udružila se s pet švedskih energetskih tvrtki kako bi izbacio novu građevinsku tehnologiju financiranu zajedničkim poduzetničkim kapitalom od 60 milijuna švedskih kruna.

Utemeljen na prijašnjem projektu InnoEnergyja, projekt Power2U planira dizajnirati i upravljati uslugama optimizacije i digitalizacije zgrada koje omogućavaju svim tipovima zgrada korist od integracije čistih tehnologija poput solarne fotonaponske energije, električnih punjača za vozila i akumulatora.

Usluga je prvenstveno namijenjena vlasnicima nekretnina i velikim potrošačima energije i planira upregnuti povezivost putem interneta kako bi bolje integrirala nove tehnologije zelene energije, te usput pojačati stabilnost, otpornost i čvrstoću postojećih energetskih mreža.

Danas je objavljeno da će u ovaj pothvat sredstva uložiti InnoEnergy i tvrtke Öresundskraft, Jämtkraft, Tekniska Verken, Umeå Energi i Jönköping Energi.

https://www.youtube.com/watch?v=YY3JZEaCA-g

Izvršni direktor InnoEnergy Scandinavia Kenneth Johansson izjavio je da je Power2U sada spreman za predstavljanje diljem Švedske. “Uz partnerstvo, rješenje će se proširiti na tržište kroz jaku lokalnu prisutnost svake energetske tvrtke“, rekao je.

Johansson je dodao da će se energetsko tržište “uskoro iz temelja promijeniti” jer su krajnji korisnici energije sve češće u potrazi za opremom kojom bi sami stvarali struju.

“Očekujemo ubrzani rast kapaciteta pohrane u obliku električnih automobila i nepomičnih baterija“, objasnio je. “Naš novi zajednički model važan je dio slagalice novog energetskog krajolika i planiramo brzi izlazak na tržište, počevši od Švedske. Već sada ne možemo pratiti sve međunarodne upite.“

Izvršni direktor Öresundskrafta Anders Östlund izjavio je da će svih pet energetskih tvrtki sada surađivati i usredotočiti se na predstavljanje integriranog rješenja na tržištu. “Mi predstavljamo pet energetskih tvrtki spremnih da ponude našim potrošačima inovativna, održiva i isplativa energetska rješenja“, rekao je. “Sklapanjem partnerstva s InnoEnergyjem, poduzeli smo velik i važan korak u tom smjeru.

croenergo.eu

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2