fbpx

Centar za životnu sredinu iz Banjaluke je zajedno sa partnerima pokrenuo peticiju vezanu za svakodnevni problem: energiju i zagađenje.

peticija

 Na linku  http://czzs.org/peticija-energija-na-duge-staze/

koji vas vodi na peticiju imate više informacija (dva tastera, jedan sa osnovnim informacijama i jedan sa detaljnijim). Ukratko, CZZS već duže vremena zajedno sa partnerima ima aktivnosti u borbi protiv fosilnih izvora energije, korupcije i siromaštva, a u odbranu svega što je ekološki, energetski efikasno i obnovljivo.

Ministri regije koji su zaduženi za energetske politike susrest će se 16. oktobra u Tirani u Albaniji kako bi se složili oko reforme Energetske zajednice čije su članice sve zemlje regije Jugoistočne Evrope. Sada imamo priliku da od naših lidera tražimo energetski sistem koji je pravedan, koji ne zagađuje i koji je efikasan.

Podstičemo vlade Jugoistočne Evrope, kao i Evropsku komisiju, da bez odlaganja urade ono što mogu, i što treba da urade:

● Da investiraju više u energetsku efikasnost u domaćinstvima, što će pomoći smanjivanju iznosa računa za struju koje plaćaju građani i građanke!

● Da zaustave korupciju unutar energetskih sistema sprovođenjem istraga i procesuiranjem slučajeva korupcije što će podstaći nove i odgovorne investitore!

● Da usvoje i ispune klimatske ciljeve koje je postavila Evropska Unija, a koja će zemljama u tom procesu pružiti i finansijsku podršku!

Molimo vas da, ukoliko se slažete sa nama, ovu peticiju potpišete i podijelite.

Centar za životnu sredinu

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Životna sredina - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2