fbpx

dijabetes

Udruženje osoba oboljelih od dijabetesa “DiabetNº1”, dana 16. septembra 2022. godine (petak), na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, sa početkom u 10.00 časova, organizuje Okrugli sto „Za život sa manje boli“, koji ima za cilj unapređenje prava oboljelih od dijabetesa Tip 1 i mogućnosti finansiranja dodatnih prava oboljelih od dijabetesa. 

Okrugli sto će se organizovati u četiri sesije, i to:
 
1. sesija: Prava i oblici zdravstvene zaštite djece i omladine oboljelih od dijabetesa
 
2. sesija: Insulinske pumpe i senzori kontinuiranog mjerenja glukoze
 
3. sesija: Iskustva oboljelih i njihovih roditelja u borbi sa dijabetesom kod djece i omladine
 
4. sesija: Stigmatizacija osoba oboljelih od dijabetesa
 
Udruženje osoba oboljelih od dijabetesa „DiabetNo1“ iz Banja Luke već nekoliko godina radi na poboljšavanju uslova za oboljele od dijabetesa na čitavoj teritoriji Republike Srpske.
 
Vjerovatno ste upoznati sa problemima kojima se susreću roditelji djece i omladine oboljele od dijabetesa Tip 1, i njihove svakodnevne borbe da svojim najmilijima obezbijede nove tehnologije (senzore kontinuiranog mjerenja glukoze - CGM i insulinske pumpe), a koje im život znače.
 
Upravo je ovo udruženje svojim radom ukazivalo da su senzori i pumpe neophodni za koliko toliko normalan i zdrav život djece i omladine, ali i svih oboljelih od dijabetesa Tip 1, odnosno da su im ti uređaji prijeko potrebni.
 
Fond zdravstvenog osiguranje Republike Srpske je prepoznao ovu našu inicijativu i, u skladu sa njihovim nadležnostima, ova problematika u Republici Srpskoj bi se trebala poboljšati i promijeniti.
 
Upravo zbog toga, a da bi nastavli sa svim aktivnostima koje trebaju da doprinesu bolju zdravstvenu zaštiti oboljelih od dijabetesa, a pogotovo od dijabetesa Tip 1, naše udruženje je uz partnerski odnos sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske i Medicinskim fakultetom u Banjoj Luci, pokrenulo organizaciju okruglog stola pod nazivom „Za život sa manje boli“
 
Saopštenje

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4