fbpx

1muriz memić

Postoje mnogi živi svjedoci. Kantonalno tužilaštvo ih nije htjelo saslušati, ali jeste državno, kazao je za N1 Muriz Memić, otac tragično stradalog Sarajlije Dženana Memića.

U petak 13. septembra u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine biće održan sastanak glavne tužiteljke Gordane Tadić i tužilačkog tima koji radi na predmetu “Dženan Memić” sa ocem i sestrom stradalog mladića Murizom i Arijanom Memić i njihovim advokatom Ifetom Feragetom, prenosi N1.

– Želio bih javnosti reći da nisam glumac i ne želim da zabavljam javnost 3,5 godine. Želim razotkriti kriminal u Kantonalnom tužilaštvu i želim da državno tužilaštvo postupi po mojoj prijavi. Došlo je vrijeme da znam hoće li otvoriti istragu ili neće – istakao je Memić.

On je istakao da postoje mnogi živi svjedoci, ali ne želi iznositi detalje.

– Kantonalno tužilaštvo ih nije htjelo saslušati, ali jeste državno. Dalida Burzić je na čelu ljudi koje tužim. Dženan je ubijen, to javnost zna i ja sam to davno dokazao. Vidimo šta je uradilo kantonalno i federalno tužilaštvo. Moraju biti svjesni, ne može se sakriti dokazi – kad tad će izaći u javnost. Obećao sam, da ako ne mogu oni riješiti, ja ću to riješiti. Zna Dalida ko je ubica, to joj je saopštila Alisa Mutap. Neću to otkrivati, neka to utvrdi državno tužilaštvo – istakao je Memić.

Memić ističe da je u zadnja tri mjeseca 10 puta u Tužilaštvu BiH.

– Ostajem da vjerujem Gordani Tadić za ono što mi je obećala. Obećala mi je da će otvoriti istragu, a ime i previše materijala za to. U 12 sati je sutra sastanak – rekao je on.

On je istakao da je i dalje u kontaktu sa Davorom Dragičevićem.

– Ista je tuga i kod Davora i kod mene. Ne možemo dokazati da nam je dijete ubijeno i pored svih dokaza. Imao sam sastanak s ljudima iz Evrope i dobro sam im objasnio, iako nisam pravnik, stanje u pravosuđu – istakao je on.

(Srpskainfo) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4