fbpx

skola novinarstva

 Foto: ACN

Udruženje za alternativnu muzičku produkciju i izdavaštvo BUM i portal "Impus" poziva studente/ice novinarstva, društvenih nauka i sve zainteresovane mlade do 25 godina iz Bosne i Hercegovine da se prijave na školu novinarstva "Preglasaj!". Škola novinarsta održava se uz podršku "ActionSee" mreže i biće organizovana u Banjaluci u periodu od 8. do 10. juna.

Polaznici/e  škole će imati priliku da se teoretski i praktično upoznaju sa osnovama istraživačkog novinarstva, pisanjem kolumne, kako napraviti video i kako dati vidljivost sadržajim. Predavači na školi su novinar i profesor novinarstva Dinko Gruhonjić, bosanskohercegovački kolumnista Dragan Bursać i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak.

Predavanja škole su:

"Osnove istraživačkog i analitičkog novinarstva" i "Politički izvori i izbori" profesora Dinka Gruhonjića.

"Mojo, nova forma novinarskog izvještavanja" i "Vidljivost sadržaja u realnom vremenu" Feđe Kulenovića.

Kolumnista Dragan Bursać o izazovima, početcima i nastanku teksta "Kolumna kao stav".

Nakon završetka škole najbolji polaznici/e će dobiti priliku honorarnog rada u redakciji „Impuls“.

Škola novinarstva "Preglasaj" biće organizovana u Banjaluci u periodu od 8. do 10. juna. Svi zainteresovani za učešće moraju dostaviti motivaciono pismo, jedan članak ili video uradak i zajedno sa ispunjenim formularom poslati na adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., sa naznakom Preglasaj, najkasnije do 3. juna 2018. 

Obrazac za prijavu možete pruzeti OVDJE

Organizator snosi troškove puta, smještaja i ishrane. O rezultatima konkursa prijavljeni/e će biti obavješteni/e najkasnije do 5. juna.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e- maila adrese Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2