fbpx

3slovdom

BANJALUKA - Burno slavlje grupe turista iz Slovenije, koji su za doček Nove godine bili smješteni u četvrti paviljon Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, završilo se uništenim inventarom u novoizgrađenom studentskom objektu.

Naime, kako "Nezavisne" nezvanično saznaju, Slovenci su bili smješteni u komercijalne sobe u najnovijem paviljonu, koje se inače gostima izdaju po cijeni hostelskih soba.

Grupa slovenačkih turista stigla je pred proslavu Nove godine, a na njihovo bahato ponašanje požalili su se studenti, koji su slušali, ali i gledali njihovo iživljavanje na djelu.

"Ovo je sramota. Ako su došli ovdje u provod treba im staviti do znanja da ne mogu raditi šta hoće. Nama stanarima se skreće pažnja na glasniju muziku ili da tiše pričamo ako se kasno noću sakupimo kod nekog u sobi, dok su oni cijelu noć urlali kao životinje. Lupanje inventara je prevršilo svaku mjeru", ispričala nam je jedna studentkinja. Ističe da su joj kolege rekle da je čak dolazilo i do njihovog sukoba sa studentima koji su za praznike ostali u domu.

"Bio sam kod kuće, ali me djevojka koja je ostala u domu zvala više puta dnevno i žalila se kako je ometaju, lupaju na vrata i lumpuju po cijeli dan. U svoj ovoj gužvi sa studentima samo nam je nedostajalo još da nam tu udobno smjeste neke ološe", ispričao nam je student.

Iz Uprave SC juče nisu odgovarali na naše pozive niti poruke, dok su predstavnici Unije studenata RS i Studentskog parlamenta UNIBL bili na putu i, kako kažu, o incidentu Slovenaca u domu čitali su samo na društvenim mrežama. Saznajemo i da su Slovenci juče trebalo da napuste dom, te da su prethodno morali izmiriti štetu, ali nam to nije zvanično potvrđeno.

Na fotografijama koje su studenti objavljivali jasno se vidi koliko je daleko otišlo njihovo pijančenje jer su čak i vrata od sobe polomili. Studenti kažu da su i u gradu primijetili da se oni ponašaju veoma razuzdano te da su pijani nasrtali na djevojke.

Ostoja Barašin, v.d. direktora Turističke organizacije Banjaluke, rekao je juče da oni samo vrše promociju i posredovanje, dok komercijalne ugovore rade direktno pružaoci usluga i agencije, a u ovom slučaju Studentski centar.

"Nisam upućen šta su turisti uradili u domu, jer sam na putu, ali ukoliko su lomili inventar to je svakako za osudu. Slovenci su i ranije u noćnim klubovima znali pijani lupati čaše i praviti materijalnu štetu, koju oni naravno i izmire.  E sad, ne znam kako je to bilo u Studentskom centru, ali će vjerovatno morati platiti", rekao je Barašin.

(Nezavisne)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4