fbpx

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, u četvrtak, 6. jula, sa početkom u 20 časova, biće otvorena izložba vajara Radoša Antonijevića, pod nazivom „Na svome mjestu stajati“.

17 696x464

Izložba „Na svome mjestu stjati“ najavljena je prethodnih mjeseci instalacijom u javnom prostoru pod nazivom „Oni koji jedu krompir“ realizovanoj na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske 8. aprila 2017. Ova umjetnička intervencija, realizovana je kao sastavni dio izložbenog projekta i svakodnevno privlači pažnju građana koji mogu posmatrati rast i napredak nesvakidašnje umjetničke instalacije.

U okviru svoje prve samostalne izložbe u Banjoj Luci, vajar Radoš Antonijević će se predstaviti sa više prostornih objekata i instalacija.

Oni se mogu posmatrati pojedinačno ali i kao cjelina koja se može shvatiti i kao kompleksni odnos društvenih i ličnih narativa koji se miješaju u jedinstvenu sliku i donose nova čitanja.

Koncept izložbe istražuje sudbinu čovjeka kao pojedinca u odnosu na složene istorijske, nacionalne, religijske, političke, kulturne, ideološke, i mnoge druge uticaje koje ga formiraju i određuju. Izložba se bavi elementarnim pitanjima postojanja, traganjem za sobom, za sopstvenim mjestom i za sopstvenim stavom.

Radoš Antonijević je docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci na predmetu osnove vajanja.

Kustos izložbe je Mladen Banjac, kustos Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, a izložba će biti otvorena do 30.avgusta 2017. godine.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU