fbpx

Bono Vjpg

 Foto: EPA-EFE

Bono, frontmen grupe U2, objavio je memoare pod naslovom "Predaja" u kojima detaljno opisuje svoje putovanje od odrastanja u Dublinu do predvođenja jednog od najistaknutijih rock bendova na svijetu.

Introspektivna knjiga organizirana je kroz 40 različitih pjesama grupe U2, uključujući 40 originalnih crteža.

Umjetnik rođen kao Paul David Hewson (62), dugogodišnji je humanitarac poznat po zalaganju za razne ciljeve - borbu protiv siromaštva i AIDS-a, među ostalim.

U knjizi na više od 500 stranica, Bono govori o tim ambicijama, ali i svom odrastanju i tragedijama. Majka mu je iznenada umrla kad je imao 14 godina, a opisao je i svoju operaciju srca 2016. godine.

Osvrće se na nedoumice i pisanje pjesama te na "pseudoreligiozni dio bivanja rock zvijezde, kako neuredno pretvaramo u mesijansko."

"Muzika grupe U2 nikad nije bila pravi rock 'n' roll", navodi Bono u knjizi. "Pod svojom savremenom kožom to je opera - velika muzika, velike emocije otključane u pop muzici dana."

Rocker će promovisati svoje memoare na dvosedmičnoj turneji pod nazivom "Stories of Surrender", koja počinje ove sedmice u New Yorku, a Bono će se zaustaviti u Chicagu, Londonu, Berlinu, Parizu, Madridu i, naravno, Dublinu.

"Kad sam počeo pisati ovu knjigu, nadao sam se da ću detaljno prenijeti ono što sam prije samo skicirao u pjesmama", rekao je Bono ranije ove godine.

"Predaja je za mene riječ prepuna značenja. Odrastajući u Irskoj sedamdesetih godina s podignutim šakama (muzički govoreći), to nije bio prirodan koncept", nastavio je. "Još uvijek se borim s ovom najponiznijom zapovijesti. U bendu, u svom braku, u svojoj vjeri, u svom životu aktivista."

"Predaja je priča o nedostatku napretka jednog hodočasnika...Uz puno zabave na putu", rekao je Bono.

Agencije

 

Impuls Teme

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

Some Call Us Balkans

NAJNOVIJE NA PORTALU