fbpx

Nakon godinu dana razmišljanja, Marko Đedović, Uroš Krčadinac i Lazar Pašćanović su odlučili da se otisnu u veliku afričku pustolovinu.

Bantustan Knjiga Page Promo

Trojica prijatelja, inače članovi Kluba putnika, su prešla Afriku od severa do juga, putujući na sve načine, od autostopa do aviona, spavajući posvuda, uključujući čak i kod starešine u jednom afričkom selu. Knjiga "Bantustan" se rodila iz serije blogova o tromesečnom putovanju kroz Afriku. Ti blogovi, prvobitno objavljivani na web-stranici Kluba putnika, su kasnije pretočeni u knjigu o ljudima koje su susretali na tom putu, ali i o međusobnim (ne)slaganjima.

Lazar je zašao u tridesete, radi kao prevodilac, živi u Novom Sadu. Iz knjige ćete ga upoznati bolje nego što želite.

Uroš je najamni predavač i saradnik na Beogradskom univerzitetu. Rođen je u Orvelovoj godini, u Pančevu, gde i dalje živi.

Marko je emigrant, bez stalnog mesta boravka, samostalni programer, autostoper i bivši beskućnik.

Bantustan čine priče i crteži, intervjui i mape, pesme i dokumenti. Istovremeno je udžbenik za samostalna putovanja, intimna ispovest, ilustrovani atlas, zbirka čudnih sudbina, popis malih tajni i sramota. Bantustan je putopis, roman, atlas i enciklopedija.

Impulsportal

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Da - 30.8%
Ne - 69.2%

Ukupno glasova: 13
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Da - 40%
Ne - 60%

Ukupno glasova: 5
Glasanje u ovoj anketi je završeno
Državni nivo - 28.6%
Entitetski nivo - 0%
Lokalni nivo - 0%
Građani - 7.1%
Sve od navedenog - 64.3%

Ukupno glasova: 14
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU