fbpx

Ruski parlament je zvanično dekriminalizovao porodično nasilje.‘Ne vidimo problem, ako muž tuče ženu‘, kaže senatorka Elena Mizukina ( žena! ), čija je uloga u ruskom parlamentu da iznosi najekstremnije kanibalističke stavove takozvane ruske elite.

2cd9d1d7bb30511eb4cd517c131ae148 XL

Ruski parlament je zvanično dekriminalizovao porodično nasilje.‘Ne vidimo problem, ako muž tuče ženu‘, kaže senatorka Elena Mizukina ( žena! ), čija je uloga u ruskom parlamentu da iznosi najekstremnije kanibalističke stavove takozvane ruske elite. Ona podržava drastična ograničenja prava na abortus, porez na razvod i osuđuje svaku rodnu ili polnu različitost. Ovakav moronski nadrealizam se pretvara u stvarnost velikom brzinom uz pomoć našeg parlamenta, koji štanca zakone brže nego što se zečevi kote. Baš kao i u Americi.

Da budemo precizni Rusija nikada nije ni imala zakon protiv porodičnog nasilja. Žrtve ovog nasilja nikada nisu ni bile zaštićene. Ruske feministkinje i feministi se bore za donošenje ovog zakona godinama. Porodično nasilje ruski pravni sistem ne prepoznaje.

‘Zašto si došla, pa nije te ubio?‘ to govore ženama koje odu u policiju. ‘Kada te ubije, možeš da prijaviš i mi ćemo istražiti ubistvo.‘

Videla sam mnogo žena u zatvoru, koje su nakon decenija ponižavanja odlučile da se suprotstave, povređujući ili ubijajući svoje muževe. Zakon o samoodbrani se ne primenjuje u ruskim sudovima. Sve te žene robijaju po 8, 10 godina kao ubice.

12 000 žena umre godišnje od posledica porodičnog nasilja: jedna žena na svakih 43 minuta. ‘Ako te tuče znači da te voli‘- kaže ruska izreka, koju majke prenose ćerkama vekovima. Novi zakon je dekriminalizovao porodično nasilje, te učvrstio i legalizovao ovu užasnu situaciju koja traje godinama. Kada surovi ljudi kojima fali samokontrole, znaju da mogu tući partnera, roditelja, dete, i da ih mogu tući svaki dan bez da odgovaraju, oni će to i raditi.

Ako ste žrtva porodičnog nasilja u Rusiji, vi nemate gde otići. Morate ostati sa mužem, ocem, ili ko god da je zlostavljač, dok vas ne ubije ili vi njega.

Bilo bi nepošteno reći da skloništa za žrtve porodičnog nasilja ne postoje. Na 150 mesta postoje skloništa u Moskvi (gradu od 12 miliona). Potrebno je više. I umesto da pomognu onima koji pokušavaju da spasu živote i zdravlje žena, naša vlada ih opstruira.

Imamo nekoliko neverovatnih feminističkih glasnogovornika i političkih kamikaza, koji pokušavaju da obezbede ta skloništa za žene, boreći se protiv brutalne birkokratije u Rusiji i vlasti koja označava svaki pokušaj borbe za pravdu, kao mešanje u unutrašnju politiku, uništavanje zemlje ili zlonamerne aktivnosti plaćene sa zapada.

Putin gradi novi konzervativni poredak širom sveta, i daje sve od sebe da stvori retrogradno, mizogino, moralno i ekonomski korumpirano carstvo. Prošlo je vreme kada je Amerika mogla gledati sa visoka ili ne obraćati pažnju na dešavanja u Rusiji. Prošlo je vreme u kojem sam ja mogla samo da se bavim time što se dešava u Rusiji i ne razmišljam o Američkoj politici. Vreme je da pomognemo jedni drugma, i da se suprotstavimo mizoginim kanibalima, koji su prigrabili vlast širom planete. Moramo saseći njihove masne pipke i sprečiti širenje kuge neo-fašizma.

I da se razumemo: nisu u pitanju ‘tradicionalne vrednosti‘, u pitanju je opresija, podrška nasilju i zaštita starih privilegija. Jebeš to.

Izvor: dazeddigital.com

Preuzeto sa Umnjak

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU