fbpx

satira

Povodom otvaranja Vremenske kapsule koja je zatvorena u Zemaljskom muzeju 2015. godine odlučno vam prezentiramo sadašnje vijesti

Piše: Muhamed Kovačević

Vijesti iz zemlje

U Banjaluci, u ulici Milorada Dodika, danas je svečano otvorena i osveštena nova, jubilarna 100 saborna crkva. Na svečanosti pučanstvu i uglednim gostima obratio se i mitropolit dabrobosanski Radovan, ističući posebno zadovoljstvo da je Banjaluka po broju bogomolja uspjela stići Sarajevo. Njegovo svešenstvo je također naglasilo da vjernici ne bi trebali da vjeruju propagandi o prvom covjeku na Marsu pa čak ako je to i istina, da je zato zaslužan najveći Srbin na svijetu, Nikola Tesla.

Na treće-etitenskom Višem sudu u Mostaru, odbijena je žalba Bošnjaka, a Ante Pavelić proglasen antifašistom, dok je u Livnu konačno pronađeno dijete za upisu u školu.

Na svečanoj akademiji koja se održava u Zavidovićima povodom 20-te godišnjice potpisavanja historijskog sporazuma Izetbegović – Radončić, prisutni su imali priliku da se lično uvjere u novo tehnološko čudo kompanije "Zlatko & Neka". Riječ je bilo o kuhanju glavuše na solarni pogon. 

Vijesti iz regiona

Ivo Sanader, dobitnik je Nobelove nagrade za književnost. Njegovo djelo "Proces" okarakterisano je kao najznačajnije djelo za razvijanje nacionalne sive ekonomije, mita i korupcije u cijelom svijetu.

Vlada Srbije usvojila amadman na Ustav koji govori o tome kako se Kosovu treba zabraniti ulazak u UNESCO.

Apsolutni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Leskovcu svečano otvorio sajam letećih tanjura uvezenih iz Rusije.

Vijesti iz svijeta

Evropska Unija donijela zakon po kojem su svi muslimani teroristi i svi teroristi su muslimani.

Izreal uspješno izvršio nuklearno testiranje nad Palestincima koji žive u Gazi.

Lady Gaga postala predsjednica SAD-a sa programom "Pornografija će spasiti muziku".

U Saudijskoj Arabiji donesen zakon da sve vehabije ne moraju da testiraju eksploziv u zatvorenim prostorima.

Impulsportal 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU