fbpx

Gradiska 1

Da Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Gradišci, polako, ali sigurno, ide stopama republičkog nivoa kroz privatizaciju javnog sektora, govore najsvježiji podaci do kojih je došao naš portal, a koji se, između ostalog, ogledaju i u navodima da lokalni članovi SNSD-a Gradiška i funkcioneri ovog grada preuzimaju objekte u gradu i razvijaju biznise u njima, ali i zapošljavaju stranački podobne ljude, odnosno svoje kandidate na nedavno završenim lokalnim izborima.

Prvi od istaknutih funkcionera je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić, koji je, prema riječima lokalnog odbornika Radislava Dončića, jedan od pretendenata za zauzimanje ugostiteljskog lokala u novoizgrađenoj sportskoj dvorani “Arena Gradiška” i to zajedno sa Dušanom Ristićem, lokalnim odbornikom SNSD-a.

dvorana gradiska 061020 tw630

“Navodno se lokal priprema za potpredsjednika Skupštine Denisa Šulića i odbornika SNSD-a Dušana Ristića. Za Ristića postoje informacije da će zakupiti i teretanu u sklopu objekta”, rekao je Dončić i dodao da to nikako nije u redu i da su to sve stvari koje “idu preko veze”.

“Hobotnica SNSD-a u Gradišci radi strašne stvari. Ovdje se niko nigdje ne može zaposliti dok načelnik opštine ne aminuje”, kritičan je Dončić.

Bivši predsjednik mladih SNSD-a Denis Šulić, kojeg smo kontaktirali, rekao nam je da njemu lično nije izdat nikakav prostor u dvorani.

Nisam otvorio kafić, mogu vam dati kontakt odgovornih u dvorani ukoliko želite više informacija o slobodnim ili zauzetim prostorima“, kazao je Šulić.

Kontaktirali smo i “Arenu”, iz koje su nam poručili da je tačno da je Dušan Ristić prošao na tenderu za zakup ugostiteljskog objekta u pripremi, ali da Denis Šulić nije ni aplicirao na tenderu.

Slično je bilo i sa prostorom u Kulturnom centru Gradiška, gdje je nekada bio smješten kafe bar “Akademik”. Taj prostor su, nakon izbacivanja bivšeg gazde Akademika Zorana Kasagića, ušli članovi SNSD-a. Vlasnik novootvorenog lokala je Denis Šmitran, predsjednik mjesne zajednice Kruškik i istaknuti član SNSD-a Gradiška, koji je bio i na kandidatskoj listi tokom prethodnih lokalnih izbora.

Kandidat za odbornika SNSD-a na prethodnim izborima Denis Šmitran je u sklopu Doma kulture dobio ugostiteljski objekat, koji je neposredno prije toga izuzet iz sklopa Doma kulture i dodijeljen gradskoj upravi na upravljanje“, pojašnjava opozicioni odbornik Dončić.

 Poslovi za “botove”?

Kako stvari stoje, gradonačelnik Zoran Adžić je dobro disciplinovao i organizovao omladinu SNSD-a, pa su nakon uhljebljenja u javnim institucijama, čini se, mnogi od njih dobili zadatak da “botuju” na društvenim mrežama dajući podršku svojim, a omalovažavujući kolege iz drugih partija.

Tako su Jelena Lazić, zaposlena u Fondu PIO Gradiška, koja je takođe bila i na listi SNSD-a na nedavno održanim lokalnim izborima, i Dejan Janković, novinar JP “Radio Gradiška” (takođe bio na kandidatskoj listi SNSD-a Gradiška), krenuli u intenzivno komentarisanje mnoštva objava protiv ljudi koji nisu na političkoj strani na kojoj je i SNSD.  Ni Janković ni Lazićeva nisu završili fakultete, ali ih to ne sprječava da dobijaju lukrativne poslove plaćene novcem poreskih obveznika.

lazić kandidat 650x655

Novinari našeg portala istražili su i načine zaposlenja Lazićeve i Jankovića.

Iz P.R. službe Fonda PIO odgovorili su nam da je Jelena Lazić iz Gradiške zaposlena u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske, na neodređeno vrijeme od 01.10.2020. godine, na radnom mjestu stručni saradnik za upisnik i unos podataka. Navedeno radno mjesto je sa srednjom stručnom spremom.

Prije zasnivanja radnog odnosa na neodređeno vrijeme bila je u nekoliko navrata angažovana, zbog objektivnih razloga, na određeno vrijeme na istom radnom mjestu. Na osnovu iskazanih potreba za popunu radnih mjesta konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta objavljen je 22.08.2020. godine u dnevnom glasilu Glas Srpske“, poručuju iz Fonda.

Iz navedenog odgovora se može vidjeti da je Lazićeva mjesecima obavljala posao za koji je konkurs objavljen tek krajem avgusta 2020. godine.

Posebno je interesantan odgovor Aleksandre Stojanović, direktora i glavnog i odgovornog urednika JP “Radio Gradiška”, koja nam je na naš upit da li je prilikom zaposlenja Dejana Jankovića u “Radio Gradiška” objavljen ikakav javni konkurs, odgovorila da se obratimo radiju pismenim putem. To smo i učinili, ali odgovor od ovog medija nismo dobili. Prema informacijama koje su u posjedu našeg portala, konkurs nikada nije bio ni raspisan.

Njihove partijske kolege, među kojima je i dugogodišnji SNSD-ovac Srđan Pucar,  koji je nedavno dobio posao u Srednjoj stručnoj i tehničkoj školi Gradiška, ne čekaju ni sekundu, nego odmah kreću u oduživanje partiji, svojim komentarima i javnim istupima.

botovi komentari

lazić kom

Janković komentar

Jelena komentar

srđan komentar

Interesantno je i to da gore pomenuti Ristić nije časio časa na birou, jer je odmah dobio posao u RAGA Gradiška (Razvojna agencija Gradiška). Može se reći da je Ristića sreća baš poslužila, jer pored toga što radi u RAGA, zakupljuje ugostiteljske objekte i što je odbornik, u isto vrijeme je i predsjednik Gradiške inicijative (udruženje koje za sebe kaže da je osnovano sa osnovnom idejom i ciljem da radi na realizaciji i kreiranju sadržaja za mlade kako bi mogli kvalitetno provoditi slobodno vrijeme).

Prema nezvaničnim informacijama koje su u posjedu našeg izvora, udruženje GRIN (Gradiška inicijativa) između ostalog predstavlja i instrument preko kojeg omladina SNSD-a, na čelu sa Ristićem, koristi novac institucija kako bi radila projekte i paralelno jačala partiju.

Sa Ristićem u timu je i mladi odbornik Branko Straživuk, koji je isto tako ekspresno dobio posao u RAGA-i. Straživuk je takođe bio na listi SNSD-a na prethodnim izborima.

straživuk

vicanović

Interesantno je i da lokalni opozicioni političari grada na Savi poslije izbora “prelijeću” u skupštinske većine, što je vidljivo po skupštini prošlog saziva u kojoj je od 12 poslanika opozicije, na kraju u opoziciji ostalo samo njih 6. Oni su saglasni u tome da se njihove kolege sve jeftinije prodaju na političkoj pijaci. Ostaje otvoreno ključno pitanje: Ko će onda nadzirati malverzacije vladajućih?

Autor: Stefan Blagić

infoveza.com

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU