fbpx

Opasnost za 800 djece: Prilaz Gradskom bazenu bez trotoara

Mada na Gradski olimpijski bazen dnevno dolazi i 800 djece, ulica prema Incelu nema trotoar, a na pojedinim dijelovima čak ni rasvjetu.

3bazen

Vedran Mitrović, direktor preduzeća „Akvana“ ističe da su nekoliko puta upozoravali Grad da nema trotoara prema bazenu, upravo iz razloga što u Incelu trenira devet plivačkih i vaterpolo klubova, ali do danas ništa nije riješeno.

Mnoga starija djeca na treninge idu biciklom, a roditelji kažu da im nimalo nije prijatno pustiti ih same jer je Ulica Veljka Mlađenovića veoma prometna.

– Ulica je bez trotoara, a pri tom svi su treninzi u večernjim terminima i djeca moraju dobro paziti kada idu. Imamo moderan bazen, ali je sve okolo potpuno neuređeno – kaže otac Miroslav, čiji sin ide na treninge.

Problem imaju i djeca koja idu autobusom, jer je nesređen i dio ulice koji vodi preko pruge ka naselju i magistralnom putu.

– Nema trotoara, rupe na putu su ogromne, a djeca moraju tuda ići do autobuskog stajališta. Nije ni meni prijatno prolaziti tuda po noći, a kamoli djeci samoj- razočarana je majka Vera.

Mještanin i bivši predsjednik savjeta MZ Ada, Vito Pejaković, upozorava takođe da je okolina bazena potpuno zapuštena, puna pasa lutalica i podsjeća da je i sam godinama tražio od nadležnih da srede Ulicu Veljka Mlađenovića.

– Ulica je uska, rasvjete dijelom nema i dugo sam upozoravao na tu sramotu, ali nikome izgleda nije važno što je pored Olimpijski bazen, od republičkog i gradskog značaja koji ima mnogo posjetilaca – priča Pejaković.

U Odjeljenju za saobraćaj ističu da gradnja trotoara na ovoj lokaciji nije planirana ove godine, ali je v.d. načelnika, Slaviša Sandić, pozvao savjet mjesne zajednice da taj problem uvrsti kao prioritetni projekat za iduću godinu.

– Znam iz priče sa mještanima da im je to problem i ako te radove navedu u prioritetima, pokušaćemo njihov zahtjev uvrstiti u budžet za 2018. Godinu – poručio je Sandić.

Manijak u mraku

Podsjetimo, nedavno se u blizini Gradskog olimpijskog bazena, u zamračenim dijelovima gdje nema rasvjete krio manijak koji je pratio i napadao žene, što je mnogo uznemirilo roditelje.

U Gradskoj upravi ističu da su u međuvremenu popravili osvjetljenje ispred GOB, ali i da će razmoriti zahtjeve za izgradnju nove rasvjete.

(EuroBlic)