fbpx

Neophodna nova ograda za bezbjednost đaka u školi u Motikama

Zaštitna ograda objekta područnog odjeljenja Osnovne škole “Miloš Crnjanski” u banjalučkom naselju Motike je pokidana i skinuta, zbog čega je neophodna nova zbog bezbjednosti 53 učenika.

3ograda

“Kako bi riješila ovaj problem, Uprava škole obratila se Gradskoj upravi za dodjelu dijela ograde iz poslovne zone Ramići koja nije u upotrebi radi ograđivanja školskog dvorišta u cilju bolje zaštite i sigurnosti učenika ovog odjeljenja”, navedeno je u Prijedlogu odluke o ustupanju bez naknade dijela ograde iz poslovne zone ovoj školi.

Radi se o 400 metara ograde, čija je knjigovodstvena vrijednost 8.488 KM.

Troškove demontaže i transporta predmetne ograde snosi škola.

Vesna Banjac, direktorica OŠ “Miloš Crnjanski”, rekla je da su školskom objektu potrebni i nova stolarija i centralno grijanje.

“Ograda kojom je bilo ograđeno dvorište je pokidana. Ove godine u školu su krenula 53 učenika i za njihovu bezbjednost je neophodna dobra ograda. Zbog lošeg stanja zaštitne ograde prethodnih godina dešavalo da iz školskog dvorišta budu pokradena drva za grijanje učenika”, rekla je Banjčeva.

Ograda fabričkog kruga poslovne zone Ramići uknjižena je kao osnovno sredstvo u glavnoj i pomoćnoj knjizi osnovnih sredstava grada.

“Prema podacima Odjeljenja za finansije, grad raspolaže ogradom u ukupnoj dužini od 1.585 metara, čija je ukupna knjigovodstvena vrijednost 33.639,74 KM”, navodi se u prijedlogu odluke.

O tom prijedlogu odluke odbornici će raspravljati na sjednici Skupštine grada 7. septembra.

(Nezavisne)