fbpx

Nastavak sage o stečaju u “Medicinskoj elektronici”

Skoro pa zaboravljena saga o stečaju u “Medicinskoj elektronici” je nastavljena. Na ročištu u Okružnom privrednom sudu je skupštini povjerilaca propalog preduzeća predstavljen izvještaj o stečajnom procesu za 2016. godinu. Na skupštini su bila samo dvojica bivših radnika.

3medicinska elektronika e

Zato su tu bili predstavnici banaka koje imaju velika potraživanja u ovom slučaju. Stečajni upravnik kaže – izvještaj je prihvaćen.

“Skupština je uz dosta diskusija i drugih prijedloga i komentara usvojila izvještaj sa prijedlozima daljih odluka u vođenju stečajnog procesa”, rekao je Lazo Tomić, stečajni upravnik “Medicinske elektronike”.

U odboru povjerilaca kažu – da, izvještaj je usvojen, ali finansijski dio nije. Milan Jovičić iz odbora povjerilaca tvrdi da je za datum skupštine namjerno izabrana Velika Gospojina, kada su, kaže, znali da veliki broj bivših radnika Medicinske elektronike neće doći. Za ovu situaciju krivi stečajnog upravnika.

“On napravi štetu preduzeću po 150 hiljada KM, investira, kupuje neki novi transformator za grijanje. Kupuje neki video nadzor kao da on misli narednih 20 godina biti tu”, priča Milan Jovičić, član odbora povjerilaca “Medicinske elektronike”.

Jovičić podržava potrošnju – ali samo ako ima novca na računu, što nije slučaj otkad se Mtel prošlog proljeća odselio iz prostorija “Elektronike”. Vinko Subotić je u ovom preduzeću radio od prvog dana. Kaže da mu je od svih potraživanja priznato samo mizernih 800 maraka.

Nije optimističan da će u skorije vrijeme ostvariti svoja prava.

“Ako ovako nastave, neće se nikad ni završiti. A i B objekti su pod hipotekom banaka. Bivše rukovodstvo je davalo to pod hipoteku, uzimalo kredite. Gdje su trošene pare, ne zna se. Ovo se samo odugovlači”, priča Vinko Subotić, bivši radnik Medicinske elektronike.

Medicinska elektronika je već više od sedam godina u stečaju. Nekadašnji centar za medicinska istraživanja, i pored dobre lokacije u centru grada, zjapi prazan. Kako sada stvari stoje, tako će dočekati i kraj godine, kada se očekuje nova skupština povjerilaca.

(ATV)