fbpx

Kesićeva drama: Predstava od 60.000 KM za otvaranje “MHE Bočac 2”!

mhe bocac 2

 
„Mala hidroelektrana Bočac 2“ na Vrbasu biće otvorena u avgustu ili septembru uz muziku, crveni tepih, led ekran, svjetlosne efekte… a reditelji, dramaturzi, dizajneri, montažeri i drugi koji će sve osmisliti i izvesti biće plaćeni skoro 60.000 KM, otkriva portal CAPITAL

„Hidroelektrane na Vrbasu“ Mrkonjić Grad, kojima rukovodi Nedeljko Kesić, raspisale su tender za nabavku usluga  povodom otvaranja „MHE Bočac 2“, procijenjene vrijednosti 49.000 KM bez PDV-a. Uz porez, zabava povodom otvaranja hidroelektrane koštaće Republiku Srpsku i ostale manjinske akcionare 57.330 KM.

„HE na Vrbasu“ gubitak od 3,6 miliona u 2017. godini i dugovi od čak 17,3 miliona KM, ne sprečavaju da pomenutu manifestaciju organizuju, i to na dvije lokacije, na platou ispred „MHE Bočac 2“ i na platou ispred „HE Bočac 1“.

Odabrani tim moraće da napiše scenario i protokol za svečano otvaranje na platou Bočac 2, da uradi dizajn i šematski prikaz događaja, kao i fotomontažu u stvarnom ambijentu, te da izradi pozadinu 4x3m i elemente brendiranja prostora.

Uprava ne štedi, pa traži da na toj lokaciji treba da bude bina sa samostojećim mikrofonom, ozvučenje za 100 osoba, ton majstor, bijela rasvjeta uz angažman majstora svjetla, voditelj s bubicom, hostese, crveni tepih, satenske vrpce, stubići, makaze, jastučić… Sve naravno treba da zabilježi i fotograf.

bocac lista 600x517

I za manifestaciju na lokaciji „Bočac 1“ nephodan je scenario, protokol, šematski prikaz i fotomontaža događaja, ali i veća bina nego na prvoj lokaciji, a na kojoj će biti govornica i zastava.

Da će glavna „predstava“ biti na ovoj lokaciji potvrđuje i zahtjev za najam led ekrana od pet metara, ali i ozvučenja za minimalno 400 osoba i tehničku pratnju benda. Uz ton majstora sa dva asistenta, neophodna je i scenska rasvjeta.

Oni koji će ovaj događaj osmisliti i realizovati, prethodno treba da dizajniraju 350 pozivnica i koverti, te po 10 plaketa i zahvalnica u određenom formatu, ali koje će imati „3D metalni odlivak i gravirnu pločicu“.

Povodom otvaranja hidorelektrane planirana je i podjela 80 VIP poklona, te 350 grafika rađenih tehnikom bakropisa, minimalnog formata A4 sa potpisom autora – akademskog slikara.

Onaj ko se upusti u ovaj posao treba da ima najmanje tri reference o izvršenim uslugama koje su predmet nabavke, minimalne vrijednosti 40.000 KM i da dostavi izjavu o angažovanju reditelja, dramaturga, montažera i dizajnera. Rok za prijavu je 6. avgust, kada će biti i otvorene ponude.

Ugovor će biti dodijeljen onom ko ponudi najnižu cijenu tehnički zadovoljavajuće ponude, a cijena treba da uključuje troškove montaže i demontaže.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan