fbpx

Glavni problemi mjesnih zajednica: Prioriteti vodovod i asfaltiranje ulica

Lista prioriteta rješavanja problema u mjesnim zajednicama i za narednu godinu ostaće skoro ista kao i u ovoj, a mještanima su i dalje prioriteti izgradnja vodovoda, kanalizacije, dječjih igrališta i asfaltiranje ulica.

3zajednice

Potvrdili su to predstavnici savjeta MZ, koji novu listu prioriteta Gradskoj upravi Banjaluka treba da dostave do 1. oktobra.

U Savjetu mjesne zajednice Starčevica istakli su je da glavni prioritet u ovom najvećem gradskom naselju da se kompletno rekonstruiše Ulica Koste Jarića, kao i izgradnja oborinske kanalizacije.

Nikola Duvnjak, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Borik 1, kazao je da je u tom naselju potrebno uređenje dječjih igrališta, sanacija rupa na putevima, čišćenje šahtova i slivnika, kao i nabavka kontejnera. U MZ Vrbanja ističu da su na listu prioriteta stavili isto što i prošle godine, a to je izgradnja kanalizacije.

“U naselju Vrbanja 90 odsto prioriteta za narednu godinu koje smo dostavili Gradskoj upravi bili su prioriteti i prethodnih godina”, kazali su u ovoj MZ. Zoran Lukić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Debeljaci, rekao je da je u njihovom naselju prioritet asfaltiranje Ulice Tešana Podrugovića te izgradnja trotoara.

U MZ Česma kažu da je njihova lista prioriteta gotovo pa prepisana s prošlogodišnje. “I dalje su prisutni problemi vodosnabdijevanja treće i četvrte zone, mnoge ulice su neosvijetljene i bez kanalizacije”, kazao je Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ, i dodao da se nadaju da bi naredne godine trebalo da bude proširena glavna Ulica Petra Velikog.

Darko Milaković, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 2, kazao je da su prioriteti asfaltiranje ulica Krfska, Koste Vojinovića i Gavrila Principa.

“Ipak, prioritet nad prioritetima je izgradnja mosta gdje se sada nalazi Zeleni most, budući da je od ljetos tu zabranjen saobraćaj i zbog velikih gužvi koje se svakodnevno stvaraju na ovoj lokaciji pod hitno nam je potrebna gradnja novog mosta”, kazao je Milaković.

U MZ Rosulje kažu da bi mještani ovog naselja žrtvovali listu prioriteta kako bi se riješio problem rijeke Široke. “Godinama je to gorući problem, ali pored toga i asfaltiranje ulica, kao i izgradnja dječjih igrališta”, kazao je Siniša Mrkobrada, predsjednik Savjeta MZ.

(Nezavisne)