fbpx

Djed Vlado trči polumaraton

3vlado

Najstariji učesnik četvrtog “Banjalučkog M:tel polumaratona” biće 84-godišnji djed Vlado Stevanović, koji je istrčao više od 100 polumaratona. On je takođe i počasni promoter ovogodišnjeg polumaratona.

Nova staza ovog polumaratona za djeda Vladu ne predstavlja problem. Kako kaže, inspirativno je trčati ulicama Banjaluke, a grad mu daje dodatni entuzijazam da trči. Organizator je objavio da je po sadašnjim prijavama djed Vlado najstariji učesnik ovogodišnjeg polumaratona.

“Trčim već 30 godina. Ranije sam trčao maraton i ultramaraton, a u posljednje vrijeme samo polumaraton. Najduža trka koju sam trčao je ona na 100 kilometara za 12 sati na Paliću”, rekao je djed Vlado za sajt “Banjalučkog polumaratona”.

Iskusni maratonac, koji je pretrčao brojne kilometre na ultramaratonima, maratonima i polumaratonima širom svijeta, živi u Beogradu, a rodom je iz Loznice.

Simpatični djed nema poseban recept za dug život, istakao je da je za dugovječnost presudna umjerenost u svemu, ali i posvećenost radu, porodici i sportu.

Četvrti “Banjalučki M:tel polumaraton” biće održan 12. maja, kada će ulicama grada na Vrbasu trčati polumaratonci iz više od 40 država. Nova trasa dobila je i zvaničan sertifikat AIMS-a (Asocijacije međunarodnih maratona i trka na duge staze), što je stavlja na popis polumaratonskih staza na kojima vrijedi rezultat za olimpijsku normu, nacionalne, kontinentalne i svjetske rekorde. Takođe, biće G-drive štafetni polumaraton i trka zadovoljstva “Nektar fun run”, te prva “Balans + School” run trka i “Bambini maraton”, koji su na programu 11. maja.

(Nezavisne)