fbpx

Banjaluka dobija još jednu šalter salu za registraciju vozila?

Petnaesta sjednica Skupštine grada Banja Luka biće održana 27. septembra, sa početkom u 10.00 časova, odlučeno je na sjednici skupštinskog Kolegijuma.

1salter

Na dnevnom redu nalazi se 25 tačaka, među njima i prijedlog odluke o dodjeli gradskog poslovnog prostora MUP-u RS za novu šalter salu za registraciju vozila. Ukoliko odbornici prihvate ovaj prijedlog, naši sugrađani bi ubuduće trebali da brže i jednostavnije registruju svoja vozila, pošto bi se od sada ovaj postupak obavljao na dvije lokacije u gradu – aktuelnoj, u prostorijama pored sjedišta Policijske uprave i u novoj šalter sali u Ulici Jug Bodana broj 6 u naselju Starčevica. Riječ je o prostoru u kojem se trenutno nalazi Centar za razvoj poljoprivrede i sela, koji bi za par mjeseci trebalo da bude izmješten u druge kancelarije.

Takođe, na dnevnom redu je i prijedlog za izbor načelnika svih odjeljenja u Gradskoj upravi, budući da 30. septembra ističe status vršilaca dužnosti aktuelnim načelnicima.

Obrazlažući ovaj prijedlog, gradonačelnik Igor Radojičić naglasio da će odluka o tome ko će biti predložen za ove funkcije uslijediti nakon konsultacija sa koalicionim partnerima, ali i izvještaja nadležnih komisija koje su prethodnih dana obavili intervju sa prijavljenima na konkurs za izbor načelnika.

(banjaluka.rs.ba/BLPortal)