fbpx

"1001 kapitalna investicija Adžić Zorana" načelnika opštine Gradiška

1sah

Uz razno razne manipulacije republičkog režima na zadnjim lokalnim izborima Adžić Zoran je konačno zasjeo na mjesto načelnika opštine Gradiška, gdje nije prestajao u vrijeme rušenja legalno izabrane Lokalne vlasti, a i u predizbornoj kampanji govoriti i neprestano hvaliti kako će on obezbjediti infrastrukturne projekte i kapitalne investicije za našu opštinu.

Autor: impulsportal.net

Od tih pustih obećanja nema ništa, već je naslijedio od prethodnika gospodina Latinović Zorana mogućnost, koji je jednim domaćinskim ponašanjem vratio većinu kredita koje je podigao Nikola Kragulj sa tadašnjom strukturom SNSD, dakle, da vajni načelnik Adžić Zoran može ponova dizati kredite i zaduživati našu opštinu. Predlažem da pratite facebook profil Radislava Dončić koji na transparentan način opisuje 2rad Adžić Zorana": 

https://www.facebook.com/radislavdoncicodbornik2/

Kao ljubitelj šaha, šahovski sudija i član ŠK "Kozara" Gradiška želim da spomenem jednu jedinu "kapitalnu investiciju" od 1001 gdje je aktiv žena SNSD osvjetlao obraz načelniku Adžić Zoranu, jer su navodno darovale parkovski šah šahistima penzionerima na veoma nepovoljnoj lokaciji, i od toga su napravili čitavi spektakl sa svojim podobnicima, radi promocije režimske stranke.

SI

Kako ŠK "Kozara" Gradiška nema decenijama stalne prostorije, te na moj zahtjev i molbu, odbornik Bjelić Goran je postavio pitanje načelniku opštine na sjednici Skupštine opštine, i molim vas da preslušate njegovo obećanje, gdje je u većini  svoje jadne diskusije pričao neistine i paušalne ocijene- totalna neupućenost načelnika opštine Gradiška:

.be" target="_blank" rel="noopener">
.be

I sam Adžić spominje prostoriju u zgradi Crvenog krsta Gradiška, gdje nije htjeo da kaže pravu istinu, da je tu prostoriju dodjelila Lokalna vlast Nikole Kragulja –SNSD iz sprdnje, jer kako drugačije reći, pošto put do te prostorije iziskuje planinarske konopce kako bi šahista III dobi došao živ i zdrav u prostoriju, odnosno, ta je prostorija kao u zatvoru, gdje šahisti zavise od pomoćne osobe Crvenog krsta, da otvori prije svega veliku kapiju dvorišta i još nekoliko vrata.

CK

Kako je tužno kada je prva osoba naše opštine neiskrena i služi se lažima, gdje nije želio reći pravi razlog nemogućnosti korištenja dodjeljene prostorije za šahiste, jer je ta prostorija praktično djelomično zauzeta, pošto osoblje Crveng krsta 2-3 puta nedeljno ima svoje aktivnosti-predavanja i vježbe.

Još 2015. godine pisao sam "Kako je matiran šah u Gradišci": Pisma čitalaca - "Kako je matiran šah u Gradišci" i ne želim te nečiste rabote pojedinaca ponova spominjati, gdje su radi sopstvene pohlepe iskorištavali djecu uzimajući im novac, gdje je i o tome nešto pričao  Adžić.

Poslije te slatkorječivosti i obećanja prve osobe Gradiška, svi šahisti su se neopisivo radovali, gdje su organizirani mnogi šahovski turniri, prvenstvo ŠK “Kozara" Gradiška, potom odlazak na II Ligu ŠS "Republike Srpske: Druga šahovska liga Republike Srpske za 2018. godinu gdje je ŠK "Kozara" Gradiška osvojila odlično III mjesto na konačnoj tabeli.

Da budem posve iskren, neki šahisti su se uključili u iznalaženju adekvatnog prostora za ŠK "Kozara" Gradiška, gdje sam i sam dao mnogo truda, jer prema tadašnjoj odluci UO ŠK "Kozara" Gradiška zajednička prostorija na spratu Crvenog krsta je neprihvatljiva iz mnogo razloga za naš šahovski klub.

Slatkorječivi načelnik Adžić je odmah po zvaničnom primitku Zahtjeva na njegov kabinet, lično zadužio svog zamjenika gospodina Ognjena Žmirić, da sa Predsjednikom Skupštine ŠK "Kozara" Gradiška gospodinom Vladimirom Subotić iznađu adekvatan prostor, i ta saradnja je trajala bez bilo kojeg rezultata skoro 3 mjeseca, mada se stalo kod odgovarajućeg prostora za šahiste, prostorije nekadašnje prodavnice obuće "Beograd" koje su u vlasništvu naše opštine, i nisu u nikakvoj funkciji sada.

Dešava se u međuvremenu veliko čudo, gdje načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti gospodin Davor Glišić u nastavku pregovora sa Predsjednikom UO ŠK "Kozara" Gradiška daje izjavu, da nemamo potrebe dolaziti kod njega po pitanju prostorija za šahovski klub, jer to nije u njegovoj nadležnosti, već je to u nadležnosti načelnika opštine i Odjeljenja za urbanizam.

Situacija postaje posve jasna, da se u svim segmentima rada opštinskih službenika zna tko je gazda, pa tako dobivamo Odgovor od načelnika opštine, na zahtjev za dodjelu prostorija broj: 02-374-7/18 od 24. maj 2018. gdje nas obavještava da možemo koristiti zajedničku prostoriju u Crvenom krstu koju smo ranije koristili, jer opština ne raspolaže prostorijama koje bez naknade mogu dodjeliti šahovskom klubu.

Od žive istine ne može se pobjeći, niti Lokalni režim na čelu sa Adžić Zoranom može zataškati svoj nerad i nepoštovanje prema građanima naše opštine, i totalni nemar prema šahovskoj populaciji, jer nije ništa ispunio od predizbornih obećanja i slatkorječivih obećanja prema šahistima opštine Gradiška i ŠK "Kozara" Gradiška, koja nastavlja 70-godišnju tradiciju šaha u Gradišci.

Jasno je svakom prolazniku našeg grada da su bačene pare u tu njegovu "kapitalnu investiciju" koju nazivaju šahovsko igralište, jer je smješteno pored uzlazne strane puta prema mostu, gdje kamioni tu lokaciju zbog opterećenja zagađuju ogromnom količinom izduvnih gasova kao i bukom, i vrlo čestim zagađenjem vazduha zbog zastoja kamiona šlepera sa stoklom koji čekaju carinski prelaz.

Dimitrije Grčić iz Gradiške