fbpx

Stranci ruše Republiku Srpsku - stranci prijatelji Republike Srpske

4zeljka c

Da li stranci ruše Republiku Srpsku ili su stranci prijatelji Republike Srpske? Čini se da se vladajuće strukture RS-a ne mogu dogovoriti sami sa sobom koji od ova dva scenarija je u toku, a pitanje je da li je i jedan tačan.

piše: Jelena Jevđenić

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović je u intervjuu, koji je dala 14. jula  za beogradske Novosti ponovila ustaljene i u zadnje vrijeme najčešće upotrijebljene izjave kako stranci  podrivaju stabilnost Srpske. Tačnije, na komentar novinara da opozicija tvrdi da je Srpska u izolaciji i da je zaobilaze bitni međunarodni faktori, jer su nepoželjni u Banjaluci, Željka Cvijanović je izjavila sljedeće: "Nisu oni nepoželjni u RS, nego se Srpska razlikuje od drugog entiteta i nivoa vlasti u BiH. Mi u Srpskoj ne dozvoljavamo njihov mikromenadžment. Razni međunarodni faktori su navikli da zovu i upravljaju. Oni podrivaju i destabilizuju Srpsku, jer žele da nam nametnu stavove štetne po RS."

Željka Cvijanović: Stranci podrivaju stabilnost Srpske 

Od 25. do 29. jula Željka Cvijanović je službeno boravila u Vašingtonu gdje se, kako je saopšteno, susrela s najbližim saradnicima predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa.

Uoči odlaska u Vašington Cvijanovićeva je za Radio Republike Srpske izjavila da je ovaj odlazak  veoma važan jer odnosi Srba i Amerikanaca treba da se podignu na viši nivo.

Prilikom prisustva na centralnoj svečanosti koja je održana u američkom Kongresu premijerka je za RTRS izjavila da ceremonija pokazuje da postoji želja za izgradnju boljih odnosa u budućnosti.

Cvijanovićeva u Vašingtonu: Vlast u Srpskoj zainteresovana za saradnju sa Amerikom

Diplomatske posjete zvaničnika nisu rijetkost niti šta novo. Ono što je zanimljivo u ovoj višednevnoj posjeti premijerke Cvijanović jeste što niko tada nije spominjao strance kao opasnost po Republiku Srpsku. Za četiri dana posjete SAD - u priča o stancima kao rušiteljima RS – a je pauzirana.

Autor: impulsportal.net