fbpx

VEZE: Šta kažu iz firme ''Prointer''?!

1veze

Nezvanična priča da poznata IT firma „Prointer“ ima veze sa vlašću u Republici Srpskoj, te da je s njom povezano i ime Igora Dodika, sina Milorada Dodika, dobila je potvrdu u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, rekao je da je njegov sin saradnik u toj firmi. Pitali smo “Prointer” koju vrstu formalnog pravnog odnosa u firmi ima Igor Dodik.

Pričajući o uspjehu svoje djece, Milorad Dodik je prvi put zvanično doveo ime svog sina u vezu sa IT firmom „Prointer“. Iako su mediji od 2015. godine, kada je ova firma i nastala, navodili ime Igora Dodika u kontekstu vlasničke strukture, iz „Prointera“ su, isto tako, godinama odbacivali te tvrdnje i nazivali ih zlonamjernim, sve dok jedna vrsta potvrde da se ime Igora Dodika često može čuti u „Prointeru“ nije stigla iz Narodne skupštine Republike Srpske, i to direktno od njegovog oca, člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Draško Stanivuković, PDP–ov narodni poslanik, koji je i pokrenuo ovo pitanje pred Miloradom Dodikom, kaže da i ptice na grani znaju kakva je povezanost Igora Dodika sa „Prointerom“.

Odgovor na pitanje koji je tačno formalno–pravni odnos Igor Dodik zasnovao sa ovom IT firmom, s obzirom na tvrdnje njegovog oca u Parlamentu Srpske da je saradnik, iz „Prointera“ nismo dobili. 

„Poslovna politika naše kompanije je da ne komentarišemo informacije koje su rezultat dnevnopolitičkih dešavanja. Poslovni ugled gradimo na kvalitetu, znanju i društveno odgovornom ponašanju i zbog toga odbacujemo tvrdnje pojedinih medija koji ponovo osporavaju transparentnu vlasničku strukturu naše kompanije”, naveli su iz “Prointera”.

Iako pitanje o vlasničkoj strukturi u dopisu upućenom “Prointeru” nismo ni postavili, iskoristili su priliku za odgovor da opet o njoj govore. IT firma “Prointer” je, za samo prvih šest mjeseci ove godine, uknjižila oko 60 tendera vrijednih više od 10 miliona maraka.  Sa obimom IT tender poslova povećavao se i broj radnika – sa 30 u 2017. na 53 u 2018. godini. Od 2015. godine, kada je osnovana i postala nezaobilazan IT snabdjevač ovdašnjih institucija, javnih preduzeća i ustanova, firma “Prointer” je zvanično zaradila ukupno 6,5 miliona KM.

(BN TV)