fbpx

Upozorenje Irana: Na svaku akciju zaljevskih zemalja protiv Teherana slijedi odgovor

Upozorenje Irana: Na svaku akciju zaljevskih zemalja protiv Teherana slijedi odgovor

Foto: X

Iranski dužnosnik rekao je Reutersu da će svaka akcija zemalja Perzijskog zaljeva protiv Teherana dobiti adekvatan odgovor i da je Iran to jasno dao do znanja.

Teheran je upozorio zaljevske države da bi bilo "neprihvatljivo" ako bi dopustile da se njihov zračni prostor koristi protiv Irana, a svaki takav potez izazvao bi odgovor, rekao je u utorak visoki iranski dužnosnik u jeku zabrinutosti oko moguće izraelske odmazde za prošlosedmični iranski raketni napad .

Dužnosnik je govorio dok je iranski ministar vanjskih poslova Abbas Arakči (Araqchi) krenuo u Saudijsku Arabiju i druge zaljevske države na razgovore.

Zasebne aktivnosti
IDF je rekao da, dok "vojska nastavlja svoj napredak u uništavanju vojne imovine Hezbollaha", potrebno je pokrenuti detaljnu raspravu sa 60.000 evakuiranih stanovnika sjevernog Izraela o praktičnosti njihovog povratka u svoje domove.

Izvori iz IDF-a rekli su da je slabljenje Hezbollaha bila jedna komponenta povratka stanovnika, ali da su dobivanje procjena o tome što im je potrebno u smislu popravaka, nove infrastrukture i reorganizacije sjevernog graničnog koridora zasebne civilne aktivnosti s kojima se moralo krenuti.

Avaz