fbpx

Tegeltija danas predlaže ime zadnjeg ministra, veće šanse Božoviću

tegeltija danas predlaze ime zadnjeg ministra vece sanse bozovicu tege 5df8869d5bb66

Mlađen Božović ima najveće šanse da bude novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, saznaju Vijesti.ba.
Nezvanično, ishod je ovo sinoćnjeg sastanka koalicionih partnera iz RS u Banjaluci.

Prema našim saznanjima, Božović je, kao DNS-ov ministarski kandidat iz reda ostalih, dobio podršku SNSD-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, kao i predsjednice RS. Konačnu odluku trebalo bi danas u 11 sati da obznani predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Kako saznajemo, predsjednik DNS-a Marko Pavić nije odustao od namjere da na ministarsku funkciju postavi Draška Aćimovića. No, naši izvori tvrde da Pavić za svoj prijedlog nema većinu u Predsjedništvu DNS-a.

Podsjetimo, Tegeltija je potvrdio da je jučer tokom dana dobio dva pisma iz DNS-a u vezi sa njihovim kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

"Moja lična očekivanja su bila da ću u toku današnjeg dana doći do jednog imena, međutim već u jutarnjm časovima stiglo je pismo od gospodina Pavića da DNS ostaje kod kandidata Draška Aćimovića i da ne treba da se obazirem na priču nekoliko članova DNS-a. Nekoliko sati poslije toga stiglo je i pismo od poslanika Nešića u kojem on konstatuje da i dalje ostaje kod prijedloga gospodina Božovića, i to je takođe njegovo pravo i mogućnost. Međutim, ono što mene zabrinjava jeste drugi dio tog pisma koje je uputio gospodin Nešić u kojem je eksplicitno naveo da u slučaj da kandidat za ministra bude gospodin Aćimović, da on neće glasati za izbor novog Savjeta ministara", rekao je Tegeltija.

Vijesti.ba