fbpx

Protest roditelja ispred Gradske uprave Banjaluka: Subvencije kasne već tri mjeseca

Protest roditelja ispred Gradske uprave Banjaluka: Subvencije kasne već tri mjeseca

Foto: N1

Roditelji iz Banjaluke čija djeca pohađaju privatne vrtiće održavaju protest pred Gradskom upravom.

Okupili su se na platou ispred Hrama i ispred zgrade Gradske uprave u 8:30 časova uoči sjednice Skupštine Grada koja je zakazana istog dana za 9 časova.

Traže da se Prijedlog rebalansa budžeta za 2024. stavi ne dnevni red kako bi problem neuplaćenih subvencija u iznosu od 60 KM bio riješen.
Kako kažu subvencije kasne već tri mjeseca, a dobili su i obećanje da će biti izjednačena participacija sa javnim vrtićima u iznosu od 165 KM ili povećanje subvencija, što se nije dogodilo.

“Jer, predviđenih 1,4 miliona KM nije dovoljno niti za 60 KM mjesečno za trenutnih 2.488 djece i period od 12 mjeseci”, rekao je jedan od roditelja

Kako kažu gradonačelnik se nije udostojio da sjedne sa njima i porazgovara kako bi našli rješenje za probleme, već puna četiri mjeseca. Gradski menadžer, kažu predložio je izjednačavanje participacije za boravak djece u javnim i privatnim vrtićima u iznosu od 165 KM.

“Sastanak će biti održan u petak, 17. maj u 13 časova kako bi se definisali tehnički detalji za realizaciju povećanja subvencija na 300 KM mjesečno za porodice sa dvoje djece u predškolskom uzrastu, te 100 KM mjesečno za porodice sa jednim djetetom”, kazao je ranije gradski menadžer Bojan Kresojevič.
Dodao je i to kako će gradska administracija na ovaj način realizovati planirane aktivnosti povećanja subvencija koje su i najavljene u aprilu 2022. godine.

Sjednica banjalučke skupštine treba da počne u 9 sati sa oko 40 tačaka dnevnog reda, među kojima navedeni problem roditelja, nije.

N1