fbpx

Posebna sjednica NSRS o setu zakona za povećanje plata u Republici Srpskoj

NarodnaskupstinaRS

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana danas u Banjaluci. Na sjednici bi trebalo da bude razmatran set zakona kojima se uređuje povećanje plata i poboljšanje materijalnog položaja svih radnika u RS.

Potpredsjednik NSRS Milan Petković rekao je da bi poslanici trebalo da razmatraju Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva RS, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima.
Na predloženom dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske.

Petković je naveo da bi na današnjoj sjednici trebalo da budu razmatrani i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o porezu na dohodak i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o doprinosima.

N1