fbpx

Mještani Dragočaja zaprijetili da će blokirati put zbog redukcija vode

Mještani Dragočaja zaprijetili da će blokirati put zbog redukcija vode

Foto: BHRT

Mještani banjalučkog prigradskog naselja Dragočaj protestom su izrazili nezadovoljstvo zbog redukcija u vodosnabdijevanju jer, kako tvrde, vode nemaju i po dva dana.

Ukoliko iz Vodovoda ne nađu neko rješenje, poručili su da će blokirati magistralni put Banjaluka-Prijedor narednih dana. S druge strane, u banjalučkom Vodovodu tvrde da mještani u Dragočaju i podkozarskim selima troše ogromne količine vode, te da su prinuđeni na ovu nepopularnu mjeru.

Problem sa vodosnabdijevanjem u banjalučkom prigradskom naselju Dragočaj i okolnim mjestima u Potkozarju ponavlja se od pretprošle godine, dok je ove, kažu mještani, kulminirao jer vode pojedini mještani nemaju i po dva dana, a dovoljno je reći da su temperature i do 40 stepeni.

MIRJANA STANIVUKOVIĆ, MZ Potkozarje

"Imali smo isto ovih slučajeva i pretprošle i prošle godine, isti slučaj se ponavlja i sad, apelovali smo, imamo stoku...".

MIROSLAV TADIĆ, mještanin Dragočaja

"Bilo je prije 15 dana, isto je bio problem, četiri dana nismo imali vodu, kako je krenulo nećemo je imati nikako".

U Vodovodu su ranije istakli da je kontrolama utvrđeno da su upravo Dragočaj, Ramići i više zone u potkozarskim naseljima uduplali potrošnju vode, pa su bili prinuđeni uvesti restrikcije kako ne bi u potpunosti bilo ugroženo vodosnabdijevanje.

MARKO MARIĆ, predsjednik Mjesne zajednice Dragočaj

"Oni su prebacili teret na nas iz MZ Dragočaj da mi trošimo nenormalne količine vode. Svi troše vodu, ta voda prvo prolazi kroz grad da bi doša do nas".

BRANKA PRERADOVIĆ, glasnogovornica Vodovoda Banjaluka

"Napravili smo određene manevre na mreži, pa smo prespajanjima uspjeli Kuljane skinuti sa rezervoara Tunjice, tu ćemo uštedjeti, a njih smo stavili na prvu gradsku zonu, a zatvaramo Trn i Priječane od 23.00 do 6.00 ujutro".

Gradski štab za vanredne situacije koji zasjeda konstantno ovih dana, usvojio je zaključak da se voda za komecijalne i druge svrhe, koja ne spada u osnovne potrebe, može naručiti telefonski preko gradske Čistoće.

BHRT