fbpx

Fažana - prvo mjesto na svijetu koje će i službeno postati prijatelj novinara

Fažana Media Fest 850x376

Novinari i novinarke, prijavite se na novinarske radionice u sklopu Fažana Media Festa sredinom septembra.

Tri jednodnevne radionice (reportaža, istraživačko novinarstvo, mediji i okoliš) bit će održane 13., 14, i 15. septembra. Jedinstvenu prijavu na sve tri radionice pošaljite najkasnije do 7. septembra na adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..

Prijava treba sadržavati ime i prezime kandidata/kandidatkinje, kratku profesionalnu biografiju i esej kojim objašnjavate motive prijave.

Radionice su besplatne kao i prisustvo ostalim programima Fažana Media Festa. Troškove smještaja i prehrane snosi organizator.

U sklopu Festivala bit će organizirani okrugli stol “Mediji i satira”, satirična stand up večer te izložba političkih karikatura.

Bit će predstavljen i niz knjiga čiji su autori novinari. U posebnom programu “Bolja i hrabrija Bosna i Hercegovina” predstavit će se po jedan medij iz Banje Luke, Mostara i Sarajeva, a bit će održane i novinarske radionice.

Festival će započeti četverodnevnim programom televizijskih putopisnih reportaža, a završit će rock koncertom nekoliko bendova na čelu sa Edom Maajkom.

Više o festivalu, radionicama i programu na ovome linku.