fbpx

Brutalnost mostarske policije: Pretukli mladića koji je prekršio policijski sat, oglasio se Kordić

Policija tuce momka u Mostaru

Mostarka policija je na najbrutalniji način pretukla mladića koji je prekršio policijski sat, odnosno mjere zabrane kretanja.

Naime, kako je objavio portal Pogled.ba, dva su policajca brutalno napala mladića koji je, kako je potvrdio u pismu redakciji, prekršio mjere zabrane kretanja, ali koji nije ni u kojem slučaju zaslužio ovakav tretman.

Kaže kako su ga nakon premlaćivanja pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje, odveli u postaju, nakon čega su ga, uz prekršajni nalog, pustili.

No, tijekom noći mu je pozlilo, pa je primljen u bolnicu gdje su mu konstatirane ozljede.

“Nakon premlaćivanja odvezen je u PU Mostar gdje mu napisana kazna za kršenje mjere policijskog sata i pušten je sam u pola noći da pješači doma bez medicinskog pregleda. Nakon što mu je pozlilo u domu, mladić se sam javio na CUM SKB Mostar gdje su mu utvrđene ozljede”, navodi se u poruci upućenoj novinarima.

Za sada nema službenih informacija o ovome djelu.

Povodom premlaćivanja mladića oglasio se i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Povodom snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama, a ne kome se vidi kako dvojica policijskih službenika zadaju više udaraca muškarcu koji je prekršio zabranu kretanja za vrijeme policijskog sata, najoštrije osuđujem neprimjereno postupanje i brutalno ponašanje policijskih službenika”, ističe Kordić u saopštenju.

Takođe navodi da traži žurno provođenje istrage i kažnjavanje dvojice policijskih službenika, “koji su svojim nedoličnim postupanjem narušili ugled policije, te trenutnu suspenziju do okončanja cijelog ovog nemilog slučaja, a koji je izazvao uznemirenost i osudu građana”, navodi se u saopštenju.