fbpx

Autoprevoz ušao u posjed imovine u centru Banjaluke

Autoprevoz ušao u posjed imovine u centru Banjaluke

Foto: BN

Foto: BN

Na parkingu kod banjalučke Stare autobuske završena deložacija, a u pratnji sudske policije, geometri su počeli sa obilježavanjem parkinga.


Završena je treća deložacija parkinga u centru Banjaluke. Preduzeće "Autoprevoz" koje je ovo zemljište dobilo nakon višegodišnjeg spora sa gradom Banjaluka ušlo je u posjed na "Staroj autobuskoj stanici".

"Bilo je ponude od grada da odustanemo. Јa kao direktor nemam mandat za to. Imamo sudsku odluku, a radi se i o velikoj imovini. Nismo bili u prilici da se dogovorimo", izjavio je Sladomir Đurić, direktor "Autoprevoza".

Ova priča završena je pravno prije tri godine, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Pritiskamo Autoprevoz da odustanu od Muzeja, spomenika 12 beba i dijela Vidovdanske i da zadržimo naplatu parkinga na ovom mjestu" rekao je Stanivuković.

To znači da ipak ovog puta nije mogla da se spriječi deložacija jer je na parkingu prisutan i mali broj automobila što dozvoljava da se obilježi parking.

Pokušaj deložacije, odnosno ulaska novog vlasnika u posjed, ranije nije dozvoljeno u dva navrata.

Podsjećamo, već godinama “Autoprevoz” pokušava da preuzme parking kod Stare autobuske stanice, ali mu iz grada Banjaluka ne dozvoljavaju. Ovo zemljište je kupljeno privatizacijom i skoro 18 godina trajao je spor između “Autoprevoza” i grada Banjaluka.

BN