fbpx

Završen štrajk holivudskih glumaca: Ovo su filmovi čije će snimanje biti odmah nastavljeno

Završen štrajk holivudskih glumaca: Ovo su filmovi čije će snimanje biti odmah nastavljeno

Foto: Beta

Holivudski glumci su postigli sporazum s većim studijima radi okončanja dva štrajka.

Ovi štrajkovi su potresli industriju zabave nakon što su scenaristi i izvođači počeli da traže veće plate u doba striming servisa, prenosi Hina.
Obustava rada u trajanju od 118 dana službeno će se završiti nakon ponoći, rekao je sindikat SAG-AFTRA u srijedu nakon što je njegov odbor za pregovaranje jednoglasno podržao dogovor s Volt Diznijem, Netfliksom i drugim kompanijama.

Trogodišnji ugovor, čija vrijednost iznosi više od milijardu dolara, uključuje povećanje minimalne plate i nove dodatke koje će plaćati striming servisi, rekao je sindikat.
Dogovor takođe predviđa zaštitu od nedozvoljenog korišćenja fotografija generisanih vještačkom inteligencijom, područjem koje je zabrinulo izvođače jer se boje da će ih zamijeniti "digitalni dvojnici".

Predsjednica sindikata i zvijezda serije "Dadilja" Fren Drešer je na Instagramu napisala: "Uspjeli smo! Dogovor od milion dolara!"

Nacionalni odbor SAG-AFTRA-e će raspravljati o sporazumu u petak, a sindikat je rekao da će dalje pojedinosti objaviti nakon tog sastanka. Konačno glasanje o ratifikaciji se očekuje u narednim nedjeljama.

Filmovi koji odmah nastavljaju sa snimanjem

Snimanje "Deadpool 3" u kojem glume Rajan Rejnolds i Hju Džekmen, a koji režira Šon Levi, trebalo bi da bude nastavljeno već naredne nedjelje. Izvori za "Deadline" kažu da je zasad snimljeno oko pola filma.
Među filmovima koji odmah nastavljaju sa snimanjem je i "Gladijator 2", na kojem rade Ridli Skot i Studio Paramaunt i "Beetlejuice 2" u režiji Tima Bartona. "Beetlejuice 2" ima još dva dana snimanja.
S produkcijom nastavlja triler "Juror No. 2", koji režira Klint Istvud i u kojem glume Nikolas Holt i Toni Kolet. Ovom filmu je preostalo još desetak dana snimanja.
Produkcijskoj kući "Sony" su na vrhu liste prioriteta "Venom 3" i "It Ends With Us". Film "It Ends With Us" je adaptacija istoimenog bestselera Kolin Huver, u kom glume Blejk Lajvli i Džastin Baldoni. Film bi trebalo da bude u bioskopima početkom februara 2024. godine, a datum premijere još nije odložen.
Nastavlja se i snimanje Apple-ovog neimenovanog filma o Formuli 1, u kojem glumi Bred Pit, "Mortal Kombat 2" i film "Good Fortune", u kom glume Kijanu Rivs i Set Rogen.

Filmovi čije će snimanje uskoro početi

Diznijev "Tron 3" počinje sa snimanjem početkom 2024. godine, kao i "Minecraft film" s Džejsonom Momoom.Snimanje "Superman: Legacy", koji režira Džejms Gan, počeće u martu sljedeće godine, a predviđeni datum premijere je 11. jun 2025.

Filmovi kojima su odložene premijere

"Deadpool 3" bi trebalo da izađe početkom maja 2024, ali je odlaganje premijere neizbježno.
"Deadline" predviđa da će film "Captain America: Brave New World", koji izlazi 26. jula 2024. biti prebačen u maj, tako da "Deadpool 3" može imati premijeru u julu.
Premijera "Beetlejuice 2" najavljena je za 9. septembar iduće godine, kada se obično objavljuju horor klasici.
Posljednji nastavak Sonijeve animirane trilogije "Spajder-svijet" je trebalo da se pojavi za vrijeme Uskrsa sljedeće godine, ali još nije poznato da li će uopšte imati premijeru u 2024.
Što se tiče "Venoma 3", Soni je potvrdio da film izlazi 8. novembra sljedeće godine.