fbpx

VIDEO: Dodjeljene nagrade za najbolje "pseće" filmsko ostvarenje

tilda swinton springer spaniel content 60f0532978686

Dora, Rozi i Snouvbar, španijeli Tilde Svinton koji su glumili u filmu "The Souvenir Part II", podijelili su nagradu "Palm Dog 2021." za najbolje "pseće" filmsko ostvarenje.

Nagradu je 2001. godine utemeljio britanski kritičar Tobi Rouz. Nagrada je posljednji put dodijeljena 2019. godine, a osvojio je pitbul Brendi koji se pojavio u filmu Kventina Tarantina "Bilo jednom u Holivudu".

"Iskreno, Pseća palma (Palm dog)... Godinama sam je priželjkivala", povjerila se britanska glumica Tilda Sviton  i stavila oko vrata jednu od tri pseće ogrlice od crvene kože sa nitnama i posvetom.

"Dora, Rozi i Snoubar će biti jako ponosni! Pokušala sam da ih dovedem ali zauzeti su. Rekli su mi da su danas na plaži u Škotskoj", dodala je glumica o svojim kućnim ljubimcima, koji nisu došli u Kan.

U filmu "The Souvenir Part II" redateljke Džoen Hog tri španijela Tilde Sviton tješe glumicu Honor Svinton, ćerku Tilde Svinton, a u filmu tumači lik koji žali za gubitkom voljene osobe. 
 
Posebno priznanje psu kao glumcu dobila su ove godine još dva psa. Jedan je pitbul Sofi, koja je glumila u filmu "Red Rocket" u režiji Šona Bejkera, a prikazan je u takmičarskoj konkurenciji. Sofi je udomljeni pas pred kojim je danas karijera, rekao je Bejker.
 
Drugi pas koji je ove godine osvojio posebno priznanje je australijski ovčar Panda, koji je u filmu "Lamb" Vladimara Džohansona glumio psa čuvara.
 
Agencije