fbpx

Ubistvo bez suđenja: 6. decembra premijera nove dokumentarne serije o ubistvu Džona Lenona

Ubistvo bez suđenja: 6. decembra premijera nove dokumentarne serije o ubistvu Džona Lenona

Foto: mediadrumimages/TopFoto / Media Drum World / Profimedia

Novi dokumentarni serijal “John Lennon: Murder Without A Trial” stiže 6. decembra i u njemu se istražuje ubistvo pokojnog člana Beatlesa sa svjedocima, Lenonovim prijateljima, psihijatrima i sa još mnogo dodatnih detalja.

Nova dokumentarna serija pod nazivom “John Lennon: Ubistvo bez suđenja” trebalo bi da stigne na Apple TV+ 6. decembra, prenosi Headliner.
Serijal iz tri dijela pružiće “najtemeljnije ispitivanje” ubistva legende Beatlesa Džona Lenona, koga je poremećeni obožavalac ubio ispred njegovog stana u Njujorku 8. decembra 1980. godine.

Nikada nije došlo do suđenja jer je ubica Mark Dejvid Čapman priznao krivicu policiji na mjestu zločina. Za ubistvo drugog stepena osuđen je na kaznu od dvadeset godina do doživotnog zatvora, u kome se još nalazi.

Uz naraciju Kifera Satrlenda, ova emisija će se ponovo osvrnuti na ubistvo putem ranije neobjavljenih fotografija i izvještaja koje su “prvi put ispričali oni koji su bili tamo”, kao što su svjedok/taksista Ričard Peterson, i Džej Hejstings, portir u Lenonovoj zgradi koji je čuo njegove posljednje riječi.

Kako bi osigurali intervjue, kreatorima koji stoje iza serije očigledno su odobreni veliki zahtjevi po Zakonu o slobodi informacija od Policijske uprave Njujorka, Odbora za uslovni otpust i kancelarije okružnog tužioca.

Ostali intervjui će sadržati svjedočenja psihijatara, detektiva i tužilaca, kao i Lenonovih prijatelja i Čapmanovih branilaca.

Godine 2022. Čapmanu je po 12. put odbijeno uslovno puštanje na slobodu. Sljedeći put će se pojaviti pred komisijom za uslovni otpust u februaru 2024. godine.