fbpx

Treći nastavak filma Avatar izlazi krajem 2025., četvrti 2029., a peti i zadnji 2031.

Avatar The Way of Water

 Foto:Profimedia/Pictured: Scene from Avatar: The Way of Water

Nakon uspjeha filma “Avatar: The Way Of Water” iz 2022., Disney je objavio da su sljedeća tri filma naučno-fantastične franšize Jamesa Camerona odgođena, i to za cijelu godinu.

Izlazak trećeg nastavka tako je pomaknut s decembra 2024. na decembar 2025. Posljedično, sljedeća dva filma su odgođena za 2029. i 2031. To znači da će posljednji film Avatar franšize biti premijerno prikazan 22 godine nakon debija originalnog filma iz 2009, prenosi Muzika.hr.

Disney i James Cameron još nisu komentirali i dali razlog odgode, ali producent franšize Jon Landau na Twitteru je napisao da su filmovi “epski poduhvat za koji je potrebno vrijeme da se dovede do razine kvalitete kojoj mi kao filmaši težimo, a publika očekuje.”

“Avatar: The Way Of Water” na kino blagajnama zaradio je više od milijardu dolara globalno samo 14 dana nakon izlaska i trenutno je treći film s najvećom zaradom svih vremena, što je sreća za fanove franšize, ali i za filmsku ekipu, jer je Cameron prije izlaska filma izjavio kako je spreman prekinuti franšizu nakon trećeg filma ako “The Way Of Water” ne postigne uspjeh na blagajnama.