fbpx

Steven Spielberg i Chris Rock rade na filmu o Martinu Lutheru Kingu mlađem

Steven Spielberg i Chris Rock rade na filmu o Martinu Lutheru Kingu mlađem

Foto: Instagram

Studio Universal Pictures radi na biografskom filmu o životu Martina Luthera Kinga mlađeg, koji će biti snimljen po knjizi King: A Life, koju je napisao Jonathan Eig i koja se smatra jednom od najboljih biografija o poznatom političkom aktivisti, donosi Deadline.

Film će režirati Chris Rock, višestruki dobitnik nagrada Emmy i Grammy te pisac bestsellera. Glumac trenutno radi i na animiranoj seriji Everybody Still Hates Chris, koja će biti dostupna na streaming servisu Paramount+, prenosi index.hr.

Uz Rocka, na biografskom filmu će raditi i Steven Spielberg, koji će biti izvršni producent. Spielberg je od 2009. godine vlasnik prava na djela Martina Luthera Kinga mlađeg, što uključuje i njegov poznati govor, zbog čega dosad nismo imali priliku vidjeti nijedan autentičan film o američkom borcu za prava crnačkog stanovništva. Na primjer, u filmu Selma iz 2014. godine, svi govori su bili izmišljeni kako ne bi došlo do povrede autorskih prava.

Iako Rocka često viđamo ispred kamera, radio je kao reditelj na filmovima Top Five, Head of State i I Think I Love My Wife. Glumca ćemo uskoro moći vidjeti i u filmu Rustin, reditelja Georgea C. Wolfea, u kojem Colman Domingo glumi Bayarda Rustina, političkog aktivistu koji je organizirao marš na Washington iz 1963. godine, gdje je Martin Luther King mlađi održao svoj poznati govor I Have a Dream.

Fanovi imaju podijeljena mišljenja oko nadolazećeg biografskog filma. Premda bi većina htjela vidjeti kvalitetan film o Martinu Lutheru Kingu mlađem, skeptični su oko odabira reditelja.

"Zanimljiv izbor reditelja", "Oduvijek mi je bilo nevjerovatno glupo i čudno da Steven Spielberg ima filmska prava na poznati govor Martina Luthera Kinga mlađeg", "Siguran sam da postoji bolji reditelj", "Prije su ljudi trebali ići u filmske škole kako bi bili reditelji, a sada samo trebate glumiti u par loših filmova, reći nekoliko šala i pustiti propalog glumca da vas ošamari kako bi vam producenti dali neki projekt", "Niko ne želi ovo", samo su neki od komentara na Redditu.