fbpx

“Planeta 7693” nagrađena u Varšavi

Planeta 7693

Crnogorski filmski projekat “Planeta 7693” reditelja Gojka Berkuljana, prema scenariju Ane Vujadinović, a čiji je producent Marko Jaćimović, nagrađen je na prestižnom Kids Kino Industry forumu u Varšavi. Projekat je osvojio besplatno učešće na sljedećem izdanju Kids Kino.Lab programa posvećenom razvoju scenarija.

Piše: Jelena Kontić

„Planeta 7693“ selektovana je za zvanični pitching program ovogodišnjeg izdanja Kids Kino Industry 2020. među ukupno 26 projekata. Ovaj program u fokus stavlja filmove za djecu i omladinu, a prvi put je realizovano onlajn putem usljed pandemije virusa korona.

“U prigradskom naselju, u veoma zanimljivom komšiluku, živi osmogodišnji dječak Luka, sa roditeljima i sestrom. Priča se odvija tokom jednog nesnosno vrućeg i ljepljivog ljetnjeg raspusta. Njihova porodica je prilično harmonična i složna, roditelji su na svoju djecu prenijeli ljubav prema naučnoj fantastici, kultnim knjigama i filmovima SF sadržaja. Samim tim, Lukina mašta je više nego živopisna. Kada dođe do turbulentnog perioda, koji biva izazvan majčinim gubitkom bebe u već naprednoj trudnoći, dolazi do nerazumijevanja, mimoilaženja i velikih svađa unutar porodice. Luka, ostavljen od svih ukućana, svoju usamljenost kanališe tako što se prepušta fikciji”, ističe se u sinopsisu filma koji je ranije podržan za razvoj scenarija i projekta od Filmskog centra Crne Gore, kao i na konkursu za filmove za djecu i omladinu koji su prvi put organizovali Ministarstvo kulture Crne Gore i Filmski centar.

Vijesti.me