fbpx

Nova dokumentarna serija istražiće ubistvo Džona Lenona

Nova dokumentarna serija istražiće ubistvo Džona Lenona

Foto: mediadrumimages/TopFoto / Media Drum World / Profimedia

Najavljena je nova trodijelna dokumentarna serija koja će istraživati ubistvo Džona Lenona, njegovog ubicu Marka Čepmena, a sve to uz naraciju Kifera Saterlenda.

Serija John Lennon: Murder Without a Trial dolazi iz produkcije Apple Tv+, a opisuje se kao „najdetaljniji pogled na ubistvo Džona Lenona iz 1980. godine“, piše The Guardian, prenosi Danas.

Lenona je u decembru 1980. godine ubio Mark Dejvid Čepmen iz revolvera kalibra 38, koji je to priznao, za šta je dobio od 20 godina do doživotne robije u zatvoru.

U seriji će biti prikazani do sada neviđeni snimci, uključujući svjedočenja i fotografije mjesta zločina, kao i intervjue sa Čepmenovim psihijatrima, advokatima, detektivima i tužiocima.

Lenonova udovica Joko Ono nije učestvovala u stvaranju ove mini-serije i nije htjela da komentariše ništa u vezi sa njom.

Mark Dejvid Čepmen došao je sa Havaja u Njujork da ubije Lenona, koga je vidio na ulici i zatražio mu da potpiše primjerak albuma Double Fantasy.

Čepmena je nešto vuklo na ubistvo Džona Lenona

Tokom saslušanja, Čepmen je rekao da je pokušao da ode kada je dobio potpis popularnog Bitlsa, da se vrati svojoj ženi i da je ubjeđivao sebe da će sve biti u redu.

„Ali toliko sam bio prisiljen na to ubistvo da ništa nije moglo da me odvuče od te zgrade“, rekao je na saslušanju 2012. godine.

Prošle godine, Čepmenu je po 12. put odbijena uslovna sloboda, a sljedeću priliku dobiće naredne godine.

Najavljena mini-serija za sada nema datum izlaska.