fbpx

Jedan od najboljih psiholoških trilera 90-ih postaje serija

Jedan od najboljih psiholoških trilera 90-ih postaje serija

Foto: Screenshot/YouTube

Martin Scorsese i Steven Spielberg ponovno sarađuju na trileru Rt straha (Cape Fear), koji ćemo ovog puta gledati u novom obliku, piše IndieWire. Poznati reditelji radit će kao izvršni producenti na televizijskoj seriji koju je kreirao Nick Antosca.

Antoscova triler serija na novi će način prikazati već poznatu priču, koju je Scorsese obradio u svom psihološkom trileru iz 1991. godine. Glavne uloge u Scorseseovom filmu igrali su Robert De Niro i Nick Nolte, dok su u originalnom filmu iz 1962. godine, koji je režirao J. Lee Thompson, glavne uloge igrali Gregory Peck i Robert Mitchum, prenosi Index.hr.

Nova serija pratit će advokatski bračni par, kojim je opsjednut poznati ubica, koji uskoro izlazi iz zatvora. Antoscova verzija Rta straha opisana je kao “napeti, savremeni triler koji proučava američku opsesiju istinitim kriminalističkim pričama u 21. vijeku”.

Serija je još uvijek u fazi produkcije, a trenutno nije poznato na kojoj će se platformi prikazivati. Antoscove prethodne serije, The Act i Candy, prikazivale su se na streaming platformi Hulu, dok se serija A Friend of the Family prikazivala na Peacocku. Prema IndieWireu, za Rt straha trenutno su zainteresirani Apple TV+ i HBO.

Scorseseov Rt straha smatra se klasikom koji hvale kritičari i publika. Film je zaradio više od 180 miliona dolara širom svijeta, a uz to je nominovan za nagrade Oscar i Zlatni globus. Spielberg je na Rtu straha radio kao jedan od producenata, nakon što je odbio ponudu za režiranje filma. Sve adaptacije Rta straha bazirane su na romanu The Executioners iz 1957. godine, koji je napisao John D. MacDonald.