fbpx

Fanovi razočarani: HBO odustao od serije o Jonu Snowu

Fanovi razočarani: HBO odustao od serije o Jonu Snowu

Kit Harington kao Jon Snow (foto: HBO)

Glumac Kit Harington potvrdio je da spin-off serija o njegovom liku iz Igre prijestolja (Game of Thrones) više nije u aktivnom razvoju.

Harington je ove vijesti otkrio u razgovoru za ScreenRant tokom promocije svog novog filma Blood for Dust. Glumac je rekao da više ne rade na projektu koji je bio u razvojnoj fazi te da se nada da će u budućnosti opet raditi na spin-offu, prenosi Index.hr.

"Zapravo, nikada nisam pričao o seriji jer je bila u razvoju. Nisam htio da procuri da se razvija i nisam htio da ljudi počnu s teorijama, da budu previše uzbuđeni ili da zamrze tu ideju, upravo iz razloga jer možda nikad i ne dođe do razvoja serije. Jer, u fazi razvoja gledaš svaki kut i vidiš isplati li se. Trenutno se ne isplati", rekao je Harington za ScreenRant i dodao:

"Serija trenutno nije u razvoju jer nismo mogli da pronađemo pravu priču za koju smo svi bili dovoljno uzbuđeni. Stoga smo zasad odlučili da prestanemo da radimo na njoj. Možda će doći vrijeme u budućnosti kada ćemo joj se vratiti, ali trenutno ne. Stoji na polici kao ideja".

Vijesti o spin-offu prvi put su objavljene još u 2022. godini, a plan je bio istražiti što se dogodilo s Jonom Snowom nakon završetka priče u osmoj sezoni Igre prijestolja.