fbpx

Darren Aronofsky režira biografski film o Elonu Musku

Darren Aronofsky režira biografski film o Elonu Musku

Foto: Wikimedia Commons

Film će se temeljiti na autoriziranoj biografiji Muska, koju je napisao Walter Isaacson, bivši voditelj CNN-a.

Elon Musk, ekscentrični poduzetnik iza Tesle, Space X-a i Twittera, dobit će svoj film, kojeg će producirati Darren Aronofsky, prenosi Muzika.hr.

Film će nastati u produkciji A24, produkcijske kuće koja je prošle godine dominirala na Oscarima filmovima “Everything Everywhere All At Once” i “The Whale”. Prema izvještajima Varietyja, A24 je kupio prava na ekranizaciju Muskove biografije uz veliku konkurenciju drugih produkcijskih kuća.  Iako je film u procesu snimanje, uloge i ostali detalji još uvijek nisu poznati.

Film će se temeljiti na autoriziranoj biografiji Muska, koju je napisao Walter Isaacson, bivši voditelj CNN-a.

Isaacson je knjigu objavio prošle godine. Knjiga, nazvana “Elon Musk” rezultat je Isaacsonovog istraživanja Muskovog života te intervjua s njim, njegovoj obitelji i prijateljima. Knjiga je vrlo brzo postala bestseller na Amazonu, iako su kritike na samu knjigu bile miješane. Jedna od kontroverzi biografije je što je Isaacson napisao kako je Musk osobno naredio isključivanje interneta (satelitskog interneta kojeg je omogućio) ukrajinskim dronovima koji su htjeli napasti ruske brodove na Krimu.

Darren Aronofsky, producent ekranizacije života Elona Muska u filmskom svijetu je poznat prije svega po psihološkim trilerima. Aronofsky je karijeru započeo surealnim psihološkim trilerom, “Pi” 1998. godine. Nakon toga izdao je kultni “Rekvijem za snove” 2000. godine, u kojoj su u glavnim ulogama nastupili Jared Leto, Jennifer Connelly i Ellen Burstyn. Burstyn je za ulogu usamljene tabletomanke Sare Goldfarb dobila i nominaciju za najbolju žensku ulogu. Prvi blockbuster Aronofskog, “The Black Swan” objavljen je 2010. godine. Bio je to prvi film Aronofskog koji je odnio Oscara. Naime, tada je Natalie Portman dobila Oscar za najbolju žensku ulogu.

Posljednji film Aronofskog, “The Whale” objavljen je prošle godine. Film je osvojio dva Oscara, uključujući i onaj za najbolju mušku ulogu Brendana Frasera.