fbpx

Autor Game of Thronesa potvrdio snimanje nove serije prema njegovim djelima

george r r martin 756x384

Martin je potvrdio kako je mreža SyFy odlučila ekranizirati njegovu novelu Nightflyers iz 1980. godine. 

Svjetski fenomen Game of Thrones se bliži svom kraju – o serijama pričamo, ne znamo kada će George R.R. Martin završiti s pisanom riječi. Ali... Martin je potvrdio kako je mreža SyFy odlučila ekranizirati njegovu novelu Nightflyers iz 1980. godine.

SyFy se svim silama pokušava rebrandirat, u svibnju su prisvojili novi vizualni identitet i odlučili odraditi još nekoliko novih adaptacija – od kojih je jedna i Martinova novela. Sumnjali smo često u SyFy, ali onda se dogodio The Expanse, otad više ne sumnjamo.

Nightflyers su smješteni u Martinov svemir Tisuću svjetova, a pratit ćemo grupu istraživača koji se nalaze na misterioznom svemirskom brodu koji ih prevozi kroz galaksiju. Naravno da se brodsko računalo pokvari... Vidjeli smo nešto slično barem tisuću puta, ali moramo u obzir uzeti da je ovo iz 1980. godine, da bi možda i bilo revolucionarno da je bilo ranije.

Martin je priznao kako nije bio siguran kako će SyFy od novele napraviti čitavu seriju, ali kaže kako je bio impresioniran scenarijem, a i našao si je šljaku (majstor) jer je pronašao bolju ideju kako će SyFy od priče imati nekoliko sezona. Neće biti službeno na platnoj listi jer ima ekskluzivan ugovor s HBO-om, ali ne sumnjamo kako će mu SyFy donirati ogromne voćne košare ili kovčege pune novca kojem je teško ući u trag.

Idesh!